Leśne grzybki w sosie pomidorowym ( w słoiki na zimę )

Leśne grzybki w sosie pomidorowym ( w słoiki na zimę )

Sezon na grzybobranie to idealna okazja, by wykorzystać naturalne bogactwo i przygotować słoiki z grzybami na zimę. Prezentujemy tutaj przepis na leśne grzybki w sosie pomidorowym. To wariacja na temat tradycyjnych grzybów marynowanych, która z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych, wyrazistych smaków. Słodko-kwasny sos pomidorowy doskonale komponuje się z aromatem leśnych grzybów, tworząc zachwycające połączenie, które idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs i ziemniaków. To sposób na wekowanie, który pozwoli nam cieszyć się smakiem lasu nawet zimą.

Składniki:

  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka oleju
  • 1,5 szklanki octu
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki vegety
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 6 większych cebul
  • 5 liści laurowych
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 litrowa miska podgrzybków (czubata)
  • ( przepis na około 10 słoików 0,5l)

Leśne grzybki w sosie pomidorowym (w słoiki na zimę) – jak zrobić?

Słowa kluczowe: grzyby marynowane w sosie pomidorowym, grzybki marynowane w sosie pomidorowym, grzybki marynowane w pomidorach

Leśne grzybki w sosie pomidorowym ( w słoiki na zimę ) – dodatkowe informacje

Można użyć innych leśnych grzybów natomiast podgrzybki najlepiej się nadają do tego przepisu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grzebienie z jabłkiem
Następny przepis: Grzyby gotowane w zalewie octowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode