LEKKIE CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA

LEKKIE CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA

Przygotuj się na bananową ucztę, która jest szybka, prosta i niesamowicie smaczna: Lekkie Ciasto Bananowe Bez Pieczenia. Ta słodka i kremowa przekąska jest doskonała na każdą okazję. Delikatność bananów, podana na gładkim cieście, stworzy niezapomniane smakowe doznania. Idealne dla osób, które nie lubią lub nie mają czasu na pieczenie. Spróbuj tego wyjątkowego deseru. Ponadto, jego lekka wersja sprawi, że beztrosko poczujesz się dobrze po jedzeniu, bez ciężkości w żołądku. Ta propozycja sprawdzi się zarówno na domowy wieczór, jak i na imprezę u znajomych. Bez wątpienia zachwyci wszystkich miłośników bananów. Pora na słodkie bananowe szaleństwo!

Składniki:

  • 5 bananów
  • 1 galaretka agrestowa
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 100 g herbatników
  • trochę soku z cytryny

Lekkie ciasto bananowe bez pieczenia – jak zrobić?

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody-studzimy.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia.
  2. 3 banany z odrobiną soku z cytryny blendujemy.Do miski przekładamy jogurt,dodajemy cukier i zblendowane banany i dokładnie mieszamy.Na koniec do masy wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy.Na dnie blaszki układamy herbatniki, na to wlawamy masę jogurtową,wygładzamy i wstawiamy do lodówki.
  3. Gdy galaretka zacznie tężeć wyciągamy ciasto z lodówki i układamy na nim pokrojone w plasterki banany.Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na min 30 minut.

Smacznego.

LEKKIE CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA – dodatkowe informacje

Składniki są podane do wykonania ciasta w małej blaszce. Banany układamy na cieście tuż przed polaniem galaretką, aby nie zdążyły ściemnieć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lekki wiosenny obiad z patelni z bobem
Następny przepis: Lekkie placuszki na serku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode