ŁATWY MURZYNEK Z JABŁKAMI

ŁATWY MURZYNEK Z JABŁKAMI

Przedstawiamy doskonały przepis na tradycyjne polskie ciasto – murzynka, ale z niecodziennym twistem. Dodatek soczystych, świeżych jabłek wprowadza do ciasta niespodziewany, ale bardzo ciekawy smak. Ta wersja murzynka jest łatwa do zrobienia, a efekt końcowy na pewno zaskoczy Twoich gości. Czy to ze względu na nietypowe połączenie czekoladowej wilgotności ciasta z kwasowo-słodkim akcentem jabłek, czy za sprawą cudownego aromatu pieczonego ciasta wypełniającego dom. Spróbuj naszego przepisu na murzynka z jabłkami – nawet jeżeli nigdy wcześniej nie robiłeś tego ciasta, ten przepis jest gwarancją niezawodnego smaku.

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 2 duże łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • 4 duże jabłka

Przepis na murzynka z jabłkami – łatwy sposób

  1. Jaja ubić z cukrem do uzyskania puszystej piany.
  2. Dodać mąkę, kakao, oraz po łyżeczce sody i proszku do pieczenia.
  3. Na końcu dodać olej.
  4. Gdy składniki już się połączą należy wymieszać masę z jabłkami pokrojonymi w kostkę.
  5. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

ŁATWY MURZYNEK Z JABŁKAMI – dodatkowe informacje

Przed wyjęciem ciasta z piekarnika należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Łatwy makaron z oryginalnym sosem chili con carne
Następny przepis: Łatwy sernik na herbatnikach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode