Kurczak na parze z selerem naciowym

Kurczak na parze z selerem naciowym

Kurczak na parze z selerem naciowym to lekko korzenny, niezwykle pożywny i prosty w przygotowaniu przepis. Korzyść zdrowotna wynikająca z połączenia soczystego kurczaka z chrupiącymi kawałkami selera naciowego jest niezaprzeczalna. Kurczak dostarczy Wam niezbędnych białek, podczas gdy seler naciowy jest pełen witamin i minerałów, co czyni go nie tylko smacznym, ale także zdrowym dodatkiem. Jest to elegancki przepis, który doskonale sprawdzi się na kolację, ale jest na tyle prosty, że można go przygotować na co dzień. Idealny dla miłośników kuchni pełnej prostoty i naturalnych smaków.

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 0,5 opakowania włoszczyzny mrożonej w paski
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 10 dkg pieczarek
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Kurczak na parze z selerem naciowym – jak zrobić?

  1. Pierś kurczaka opłucz, pokrój w kosteczkę, posyp ziołami i pieprzem.
  2. Pieczarki i seler umyj i pokrój w plasterki.
  3. Przygotuj garnek z wkładką do gotowania na parze. Do garnka wlej 2 szklanki wody i zagotuj.
  4. Na sitku ułóż kawałki kurczaka, na to wysyp pokrojoną w paseczki włoszczyznę, pieczarki, seler naciowy i gotuj pod przykryciem około 20 minut.
  5. Pod koniec gotowania oprósz lekko warzywa solą i ziołami.

Sposób przygotowania:

xxxx – dodatkowe informacje

Do potrawy można użyć inne ulubione zioła.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: KURCZAK MAGDY
Następny przepis: Kurczak na ostro z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode