Kurczak majonezowo-ketchupowy

Kurczak majonezowo-ketchupowy

Oto przepis na aromatyczne danie inspirowane amerykańskim stylem gotowania – kurczak majonezowo-ketchupowy. To prosty, ale efektowny przepis, idealny na rodzinny obiad lub szybki posiłek po dniu pełnym obowiązków. Białe mięso kurczaka, podsmażane do złotego koloru, smakuje wyjątkowo dzięki połączeniu klasycznego ketchupu i majonezu, co tworzy sos pełen kremowej słodyczy. Unikalny sos ketchupowo-majonezowy jest kluczem do tego przepisu, dodając mu głębi smaku. Ta kombinacja przyniesie na stół świeżą nutę smaków, które z pewnością zachwycą zarówno młodszych jak i starszych domowników.

Składniki:

  • Filet z piersi kurczaka
  • Majonez (5 łyżek)
  • Ketchup (5 łyżek)
  • Cebula
  • Olej (do wysmarowania naczynia)
  • Sól, pieprz
  • Żółty ser do posypania

Kurczak majonezowo-ketchupowy – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Kurczak majonezowo-ketchupowy – dodatkowe informacje

Kawałki piersi z kurczaka, można wcześniej delikatnie rozbić i wtedy wykładać na pokrojoną cebulkę.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kurczak korma po hindusku wg Gordona Ramsay'a
Następny przepis: KURCZAK MAGDY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode