Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem

Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem

Znudziły Ci się typowe słodycze? Masz ochotę na coś wyjątkowego, ale jednocześnie prostego w wykonaniu? Mamy dla Ciebie idealny przepis – kulki rafaello z mleka w proszku. Te delikatne, słodkie kuleczki, obtoczone w soczystym kokosie, to prawdziwa ucztą dla podniebienia. Ich miękka tekstura i niepowtarzalny smak, sprawią, że nie będziesz mógł im się oprzeć. Dodatkowo, przygotowanie ich wcale nie jest takie trudne, jakby się mogło wydawać. Ten przepis to idealna propozycja dla wszystkich miłośników kokosowych słodkości. Przekonaj się sam i zaskocz swoich bliskich niebanalnym deserem!

Składniki:

  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 kostki margaryny
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 50 dag mleka w proszku
  • mała paczka kokosu do obtaczania kulek

Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem – jak zrobić?

  1. Masło i margarynę (wcześniej wyciągniętą z lodówki) ucieramy na puszystą masę dodając po trochu cukru pudru. Następnie dodajemy porcję mleka w proszku. Wyrabiamy ciasto. Dodajemy tyle mleka suszonego aż uznamy, że można formować z masy kulki. Uformowane kulki obtaczamy w kokosie. Gotowe 🙂

Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem – dodatkowe informacje

Do przepisu potrzeba więcej mleka suszonego około połowy paczki wtedy kulki dobrze się formują. Po zrobieniu kulki można wstawić na około godzinę do lodówki aby były twardsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kulki ryżowe w malinowo-jeżynowym sosie
Następny przepis: kulki z zielonych śledzi w zalewie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode