KULKI RAFAELLO

KULKI RAFAELLO

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak przygotować domowe kulki Raffaello? Teraz macie szansę odkryć tajniki tego słynnego deseru! Kluczem do jego smaku jest odpowiednie połączenie składników – głównie kokosa, mleka w proszku i migdałów. Ten przepis na ciasto Raffaello z mlekiem w proszku to gwarancja niesamowitego smaku i oryginalności. Samodzielnie wykonane truflle są nieporównywalnie lepsze od tych kupowanych, a smak domowej roboty jest niepowtarzalny. Przepis jest prosty, a efekt końcowy zadowoli każdego miłośnika słodkości. Spróbujcie, a na pewno nie pożałujecie!

Składniki:

  • 1 SZKLANKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
  • 1 SZKLANKA MIELONYCH HERBATNIKÓW
  • 1 SZKLANKA MLEKA W PROSZKU
  • 8 ŁYŻEK MASŁA
  • PÓŁ SZKLANKI CUKRU
  • KILKA KROPEL OLEJKU MIGDAŁOWEGO
  • MIGDAŁY
  • DODATKOWO PÓŁ OPAKOWANIA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO POSYPANIA

Kulki rafaello – jak zrobić?

  1. 2 ŁYŻKI MASŁA ROZPUSZCZAMY NA PATELNI I DODAJEMY KOKOS SMAŻYMY OK 2 MINUT. POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA, OSOBNO UCIERAMY 6 ŁYŻEK MASŁA CUKIER PUDER AROMAT MIGDAŁOWY, NASTĘPNIE DODAJEMY OSTYGNIĘTY KOKOS, MLEKO W PROSZKU I POKRUSZONE HERBATNIKI. NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO A DO ŚRODKA WKŁADAMY MIGDAŁY NA KONIEC OBTACZAMY W KOKOSIE

KULKI RAFAELLO – dodatkowe informacje

JEŚLI KTOŚ NIE CHCE ABY KULKI WYSZŁY BARDZO SŁODKIE MOŻNA DODAĆ TROSZKĘ MNIEJ CUKRU, GDYŻ Z TEGO PRZEPISU WYCHODZĄ DOŚĆ SŁODKIE


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kulki owsiane- smak dzieciństwa
Następny przepis: KULKI RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode