KULKI RAFAELLO
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak przygotować domowe kulki Raffaello? Teraz macie szansę odkryć tajniki tego słynnego deseru! Kluczem do jego smaku jest odpowiednie połączenie składników – głównie kokosa, mleka w proszku i migdałów. Ten przepis na ciasto Raffaello z mlekiem w proszku to gwarancja niesamowitego smaku i oryginalności. Samodzielnie wykonane truflle są nieporównywalnie lepsze od tych kupowanych, a smak domowej roboty jest niepowtarzalny. Przepis jest prosty, a efekt końcowy zadowoli każdego miłośnika słodkości. Spróbujcie, a na pewno nie pożałujecie!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 SZKLANKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
- 1 SZKLANKA MIELONYCH HERBATNIKÓW
- 1 SZKLANKA MLEKA W PROSZKU
- 8 ŁYŻEK MASŁA
- PÓŁ SZKLANKI CUKRU
- KILKA KROPEL OLEJKU MIGDAŁOWEGO
- MIGDAŁY
- DODATKOWO PÓŁ OPAKOWANIA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO POSYPANIA
Kulki rafaello – jak zrobić?
-
2 ŁYŻKI MASŁA ROZPUSZCZAMY NA PATELNI I DODAJEMY KOKOS SMAŻYMY OK 2 MINUT. POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA, OSOBNO UCIERAMY 6 ŁYŻEK MASŁA CUKIER PUDER AROMAT MIGDAŁOWY, NASTĘPNIE DODAJEMY OSTYGNIĘTY KOKOS, MLEKO W PROSZKU I POKRUSZONE HERBATNIKI. NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO A DO ŚRODKA WKŁADAMY MIGDAŁY NA KONIEC OBTACZAMY W KOKOSIE
KULKI RAFAELLO – dodatkowe informacje
JEŚLI KTOŚ NIE CHCE ABY KULKI WYSZŁY BARDZO SŁODKIE MOŻNA DODAĆ TROSZKĘ MNIEJ CUKRU, GDYŻ Z TEGO PRZEPISU WYCHODZĄ DOŚĆ SŁODKIE
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kulki owsiane- smak dzieciństwa
Następny przepis: KULKI RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ