Kruche ciasteczka z lukrem i posypką
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kruche ciasteczka z lukrem i posypką. To wyjątkowe połączenie delikatnej słodkości lukru z chrupkością kruchych ciastek to gwarantowany sukces na każdym stole. Posypka na ciastka dodaje nie tylko koloru, ale i dodatkowego smaku, co czyni te wypieki jeszcze bardziej nieodpartymi. Przepis na ciasteczka z lukrem jest prosty, a efekt finalny na pewno wprawi w zachwyt każdego, kto je zje. Spróbuj lukier do ciasteczek kruchych i ciesz się wyjątkowym smakiem domowego pieczywa. Wybierając ten przepis, gwarantujesz, że Twoje ciastka zostaną zapamiętane przez dłuższy czas.
admin
Składniki:
- Ciasto:
- 30 dag mąki
- 20 dag miękkiego masła
- 10 dag cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 cukier waniliowy
- lukier:
- 1 szklanka cukru pudru
- sok z 1 cytryny
Kruche ciasteczka z lukrem i posypką – jak zrobić?
- Wszystkie składniki ciasta zagnieść, uformować kulę i schłodzić. Składniki lukru utrzeć razem.
- Schłodzone ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm i wykrawać foremkami różne ciastka. Piec około 10-12 minut w 180 st. C. Jeszcze ciepłe polukrować i posypać kolorowymi posypkami.
Porady – Dodatkowe informacje
Ciastek można nie lukrować tylko posypać cukrem pudrem. Ciastka im starsze tym są lepsze.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kruche ciasteczka z marmoladą
Następny przepis: Kruche ciasteczka z kawą cappuccino