Kruche ciasteczka z lukrem i posypką

Kruche ciasteczka z lukrem i posypką

Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kruche ciasteczka z lukrem i posypką. To wyjątkowe połączenie delikatnej słodkości lukru z chrupkością kruchych ciastek to gwarantowany sukces na każdym stole. Posypka na ciastka dodaje nie tylko koloru, ale i dodatkowego smaku, co czyni te wypieki jeszcze bardziej nieodpartymi. Przepis na ciasteczka z lukrem jest prosty, a efekt finalny na pewno wprawi w zachwyt każdego, kto je zje. Spróbuj lukier do ciasteczek kruchych i ciesz się wyjątkowym smakiem domowego pieczywa. Wybierając ten przepis, gwarantujesz, że Twoje ciastka zostaną zapamiętane przez dłuższy czas.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag miękkiego masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • lukier:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • sok z 1 cytryny

Kruche ciasteczka z lukrem i posypką – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść, uformować kulę i schłodzić. Składniki lukru utrzeć razem.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm i wykrawać foremkami różne ciastka. Piec około 10-12 minut w 180 st. C. Jeszcze ciepłe polukrować i posypać kolorowymi posypkami.

Porady – Dodatkowe informacje

Ciastek można nie lukrować tylko posypać cukrem pudrem. Ciastka im starsze tym są lepsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kruche ciasteczka z marmoladą
Następny przepis: Kruche ciasteczka z kawą cappuccino

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode