Kruche ciasteczka z kawą cappuccino
Kruche ciasteczka z kawą cappuccino to doskonały dodatek do popołudniowej filiżanki aromatycznej kawy. Połączenie delikatnego smaku kruchego ciasta z nutą kawy cappuccino sprawia, że te ciasteczka są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim bardzo oryginalne. Przychodząc na spotkanie ze znajomymi z pakietem tych ciasteczek lub podając je na domowej imprezie, na pewno zaskoczysz wszystkich swoich gości. Kawa i ciastka – dwa elementy, które doskonale się uzupełniają. Z pewnością przypadną do gustu zarówno miłośnikom kawy, jak i wielbicielom słodkości. Chodźmy odkrywać smak kruchych ciasteczek do kawy!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- Na ciasto:
 - 2 żółtka
 - 2 szklanki mąki tortowej
 - 20 dag masła lub margaryny
 - pół szklanki cukru pudru
 - pół szklanki ulubionej kawy cappucino ( proszek )
 - Dodatkowo:
 - mąka do posypania stolnicy
 
Kruche ciasteczka z kawą cappuccino – jak zrobić?
- Z podanych składników zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkladamy do lodówki do schłodzenia na minimum pół godziny.
 - Po tym czasie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka.
 - Ciasteczka ukladamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
 - Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 15 minut.
 - Upieczone ciastka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
 
Kruche ciasteczka z kawą cappuccino – dodatkowe informacje
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 4 blaszki ciasteczek.
Używamy dowolnego smaku kawy cappuccino.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kruche ciasteczka z lukrem i posypką
Następny przepis: Kruche ciasteczka z marmoladą i kremem






