Kruche ciasteczka w cynamonie
Zapraszamy do poznania aromatycznego przepisu na kruche ciasteczka w cynamonie. Te pyszne ciasteczka z cynamonem to prawdziwy rarytas dla wielbicieli korzennych smaków. Są idealną alternatywą dla typowych słodkich przekąsek, a cynamon dodaje im wyjątkowego charakteru. Prosty przepis i krótki czas przygotowania sprawią, że ciasteczka z cynamonem z łatwością urozmaicą każdą domową herbatkę. Te kruche ciasteczka z cynamonem są nie tylko smaczne, ale również niezwykle aromatyczne, co czyni je idealnym wyborem na świąteczny stół. Bez względu na okazję, ciastka kruche z cynamonem na pewno zaskoczą swoim smakiem i cieszyć będą zarówno dorosłych, jak i najmłodszych.
admin
Składniki:
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki tortowej
- pół szklanki cukru
- 15 dag masła lub margaryny
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- Dodatkowo:
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
Kruche ciasteczka w cynamonie – jak zrobić?
- Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i jajko ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
- Ciasto nabieramy łyżką i dłońmi formujemy kulki, następnie obtaczamy je w cukrze wymieszanym z cynamonem.
- Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując znaczne odstępy ponieważ kulki trochę się rozpłyną i mogą się zrosnąć.
- Kruche ciasteczka pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Studzimy, podajemy i smacznego życzę.
Słowa kluczowe: ciastka z cynamonem przepis, ciastka kruche z cynamonem, kruche ciastka z cynamonem, kruche ciasteczka z cynamonem, ciasteczka z cynamonem
Porady – dodatkowe informacje
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzą 2 blaszki kruchych ciasteczek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kruche ciasteczka serowe z jabłkiem
Następny przepis: KRUCHE CIASTECZKA Z CUKREM