KRUCHE CIASTECZKA NA HALLOWEEN (i nie tylko)
Halloween to wyjątkowe święto, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Chociaż zastraszanie jest tu na porządku dziennym, nie zapominajmy też o słodkościach. Jesteśmy przekonani, że nasza receptura na kruche ciasteczka przypadnie Wam do gustu. Nie tylko idealne na Halloween, ale można je również przygotować o każdej porze roku! Malownicze, smaczne i proste do zrobienia, to coś więcej niż zwykłe ciasteczka. Kruche ciasteczka na Halloween to ciekawy pomysł, by zaskoczyć swoich bliskich. Czy jesteście gotowi na tę słodką, upiorne dobrą zabawę?
Piotr Zieliński
Składniki:
- 4,5 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 1i 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy 16g
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
Kruche ciasteczka na halloween (i nie tylko) – jak zrobić?
- Mąkę,proszek do pieczenia oraz margarynę posiekać nożem.
- Żółtka,cukier,cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną i dodać do mąki.
- Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.Wyjmujemy, wałkujemy na grubość 3-4mm i foremką wykrawamy dowolnego kształtu ciasteczka. Pieczemy ok.16min. w temp.190*C (do zrumienienia).
KRUCZE CIASTECZKA NA HALLOWEEN (i nie tylko) – dodatkowe informacje
Ciasteczka przed włożeniem do piekarnika smarujemy białkiem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE
Następny przepis: Kruche ciasteczka na żółtkach z dżemem