Kromki w jajku

Kromki w jajku

„Witam miłośników kuchennych eksperymentów! W, tej kolejce mam dla Was przepis niezwykle prosty, ale jednocześnie niesamowicie smakowity – kromki w jajku. Znamy go przede wszystkim ze śniadań, choć sprawdzi się również jako lekka kolacja. Wystarczy kilka składników, których zazwyczaj mamy w kuchni – chleb, jajka, sól i pieprz. To wyjątkowo prosta potrawa, która pozwoli dobrze zacząć dzień lub zaspokoić apetyt przed pójściem spać. Ciepłe, chrupiące kromki z delikatnym, jajecznym płaszczem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przekonajcie się sami!”

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 10 kromek chleba ze słonecznikiem
  • 2 łyżeczki vegety
  • 5-10 dag tartego żółtego sera
  • olej

Kromki w jajku – jak zrobić?

  1. Jajka mieszamy z mlekiem i vegetą. Kromki maczamy w masie jajecznej i smażymy na złoty kolor z obu stron na patelni. Posypujemy serem i zapiekamy jeszcze chwilę pod przykryciem.

Kromki w jajku – dodatkowe informacje

Ja podaję te kromki najczęściej z sosem czosnkowym i pomidorami


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Królik z czosnkiem i majerankiem
Następny przepis: KRÓWKI CIĄGUTKI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode