Krem mascarpone gęsty
Tajemnicę niezapomnianych ciast tkwi w ich kremie. Teraz dzięki temu przepisowi, krem mascarpone gęsty już nie będzie dla ciebie tajemnicą. Jego aksamitna konsystencja i wyrazisty smak to coś, co pokochają wszystkie osoby, które mają okazję skosztować ciasta z jego dodatkiem. To idealny sposób, jak wykorzystać serek mascarpone, który nie tylko zapewni kremowi wyśmienity smak, ale także nada mu odpowiednią, gęstą konsystencję. Możesz go używać do tortów, ciast czy deserów. Twój krem mascarpone gęsty z pewnością będzie wspaniałym dodatkiem do różnych wypieków, które planujesz przygotować!
admin
Składniki:
- serek mascarpone – 250 g
- śmietana tortowa 36% lub 30% – 250 g
- cukier puder – 3 łyżki
1. Krem mascarpone gęsty – jak zrobić?
-
4.
W ten sposób uzyskujemy gęsty krem mascarpone, którym możemy posmarować biszkopt lub inne ciasta.
Krem mascarpone gęsty – dodatkowe informacje
Do kremu możemy dodać kakao, czekoladę itp. by uzyskać krem o zdecydowanym smaku dodawanego składnika
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa krem z letnich warzyw
Następny przepis: Krem maślany do dekoracji ciast i babeczek