Kraby z grilla

Kraby z grilla

Czy kiedykolwiek próbowałeś czegoś ekstrawaganckiego, a zarazem niezwykle smacznego? Przedstawiamy przepis, który zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia – Kraby z grilla. To wyjątkowe danie, które uczyni twój posiłek niezapomnianym doświadczeniem. Tego typu kraby, przyrządzone na grillu, przeniosą Cię wprost na plażę, gdzie odczuwalne jest lekkie morskie powietrze i słychać szum oceanu. Są idealne nie tylko na specjalne okazje, ale i na weekendowe grillowanie z rodziną i przyjaciółmi. Szukając oryginalnych i nieoczywistych dań, kraby z grilla powinny znaleźć się na czele listy.

Składniki:

  • kraby (dla każdej osoby 1-2 sztuki)
  • woda z solą

Kraby z grilla – jak zrobić?

  1. Kraby umyć w wodzie z dodatkiem soli, oczyścić. Ułożyć na kratce grillowej – piec aż ich skorupki zrobią się różowe.

Kraby z grilla – dodatkowe informacje

Mięso kraba jest smaczne samo w sobie, nie potrzeba go doprawiać nawet po upieczeniu, choć wiele osób lubi je skropić sokiem z cytryny


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kożuszki
Następny przepis: Koziołki z parówek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode