Kraby z grilla
Czy kiedykolwiek próbowałeś czegoś ekstrawaganckiego, a zarazem niezwykle smacznego? Przedstawiamy przepis, który zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia – Kraby z grilla. To wyjątkowe danie, które uczyni twój posiłek niezapomnianym doświadczeniem. Tego typu kraby, przyrządzone na grillu, przeniosą Cię wprost na plażę, gdzie odczuwalne jest lekkie morskie powietrze i słychać szum oceanu. Są idealne nie tylko na specjalne okazje, ale i na weekendowe grillowanie z rodziną i przyjaciółmi. Szukając oryginalnych i nieoczywistych dań, kraby z grilla powinny znaleźć się na czele listy.
admin
Składniki:
- kraby (dla każdej osoby 1-2 sztuki)
- woda z solą
Kraby z grilla – jak zrobić?
- Kraby umyć w wodzie z dodatkiem soli, oczyścić. Ułożyć na kratce grillowej – piec aż ich skorupki zrobią się różowe.
Kraby z grilla – dodatkowe informacje
Mięso kraba jest smaczne samo w sobie, nie potrzeba go doprawiać nawet po upieczeniu, choć wiele osób lubi je skropić sokiem z cytryny