Kotlet po hawajsku z ananasem
Kotlet po hawajsku z ananasem to egzotyczna propozycja dla miłośników smacznych i odważnych połączeń kulinar. Ten przepis, idealny na letnie obiady, łączy soczystość mięsa z słodko-kwasowym smakiem ananasa, tworząc niepowtarzalny balans smaków. Aby go przygotować, trzeba umiejętnie rozkroić ananasa, co może wydawać się skomplikowane, ale dzięki naszym sugestiom stanowić będzie prawdziwą frajdę. Ten kotlet z ananasem, inspirowany kuchnią hawajską, doda Twoim posiłkom egzotycznej nuty i sprawi, że poczujesz się niczym na pięknej, tropikalnej wyspie.
admin
Składniki:
- 2 duże filety z kurczaka
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- 250g sera żółtego
- puszka ananasów
- 2 jajka
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kotlet po hawajsku z ananasem – jak zrobić?
- Fileta umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozkroić na 3 plastry. Każdy plaster lekko rozbić, przyprawić i obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
- Następnie panierowane kotlety usmażyć na patelni z obu stron.
- Po usmażeniu przełożyć na blaszkę z piekarnika i na każdy kawałek mięsa położyć 1 plaster ananasa z puszki i posypać startym serem.
- Wstawić do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 5 minut, aby ser się rozpuścił, a ananas ugrzał.
Słowa kluczowe: jak rozkroić ananasa, kotlet z ananasem
xxxx – dodatkowe informacje
Słowa kluczowe: jak rozkroić ananasa, kotlet z ananasem
Zamiast ananasa można dać usmażone pieczarki.