Kotlet po hawajsku z ananasem

Kotlet po hawajsku z ananasem

Kotlet po hawajsku z ananasem to egzotyczna propozycja dla miłośników smacznych i odważnych połączeń kulinar. Ten przepis, idealny na letnie obiady, łączy soczystość mięsa z słodko-kwasowym smakiem ananasa, tworząc niepowtarzalny balans smaków. Aby go przygotować, trzeba umiejętnie rozkroić ananasa, co może wydawać się skomplikowane, ale dzięki naszym sugestiom stanowić będzie prawdziwą frajdę. Ten kotlet z ananasem, inspirowany kuchnią hawajską, doda Twoim posiłkom egzotycznej nuty i sprawi, że poczujesz się niczym na pięknej, tropikalnej wyspie.

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 250g sera żółtego
  • puszka ananasów
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kotlet po hawajsku z ananasem – jak zrobić?

  1. Fileta umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozkroić na 3 plastry. Każdy plaster lekko rozbić, przyprawić i obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
  2. Następnie panierowane kotlety usmażyć na patelni z obu stron.
  3. Po usmażeniu przełożyć na blaszkę z piekarnika i na każdy kawałek mięsa położyć 1 plaster ananasa z puszki i posypać startym serem.
  4. Wstawić do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 5 minut, aby ser się rozpuścił, a ananas ugrzał.

Słowa kluczowe: jak rozkroić ananasa, kotlet z ananasem

xxxx – dodatkowe informacje

Słowa kluczowe: jak rozkroić ananasa, kotlet z ananasem

Zamiast ananasa można dać usmażone pieczarki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: KOTLET Z PRZYPRAWAMI
Następny przepis: Makrony orzechowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode