Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę)

Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę)

Zapraszamy do przygotowania przepisu na kompot z rajskich jabłuszek – idealny na zimowe wieczory. To niezwykle prosta i zarazem smaczna metoda konserwacji tych kolorowych owoców, które świetnie zmagazynują letnie aromaty na trudne, zimowe miesiące. Rajskie jabłka są jednymi z najbardziej aromatycznych owoców, a ich intensywny smak i zapach świetnie sprawdzą się w słodkim, domowym kompocie. Zimą wystarczy otworzyć słoik, aby przypomnieć sobie o letnich smakach. Idealny do picia na ciepło, ale także jako dodatek do deserów czy naleśników. To prawdziwy rarytas dla każdego łasucha.

Składniki:

  • 2 kilogramy czerwonych rajskich jabłuszek
  • woda gorąca przegotowana
  • 2 łyżki cukru kryształu na słoik

Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę) – jak zrobić?


Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę) – dodatkowe informacje

Z podanej porcji otrzymałam 12 słoików o pojemności 500 ml.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: kompot z truskawek (do słoików)
Następny przepis: Kompot z wiśni na zimę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode