Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę)
Zapraszamy do przygotowania przepisu na kompot z rajskich jabłuszek – idealny na zimowe wieczory. To niezwykle prosta i zarazem smaczna metoda konserwacji tych kolorowych owoców, które świetnie zmagazynują letnie aromaty na trudne, zimowe miesiące. Rajskie jabłka są jednymi z najbardziej aromatycznych owoców, a ich intensywny smak i zapach świetnie sprawdzą się w słodkim, domowym kompocie. Zimą wystarczy otworzyć słoik, aby przypomnieć sobie o letnich smakach. Idealny do picia na ciepło, ale także jako dodatek do deserów czy naleśników. To prawdziwy rarytas dla każdego łasucha.
admin
Składniki:
- 2 kilogramy czerwonych rajskich jabłuszek
- woda gorąca przegotowana
- 2 łyżki cukru kryształu na słoik
Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę) – jak zrobić?
Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę) – dodatkowe informacje
Z podanej porcji otrzymałam 12 słoików o pojemności 500 ml.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: kompot z truskawek (do słoików)
Następny przepis: Kompot z wiśni na zimę