Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 3 ogórki gruntowe
- 1 marchewka
- kilka pomidorów koktajlowych
- pół pęczka szczypioru
- olej
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- cukier
- zioła prowansalskie
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej – jak zrobić?
- Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy w ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy.
Słowa kluczowe: surówka z kapusty pekińskiej do grilla, sałatki na grilla z kapusty pekińskiej, sałatka z pekińskiej do grilla, sałatka na grilla z kapusty pekińskiej, sałatka do grilla z kapusty pekińskiej
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej – dodatkowe informacje
Surówkę z kapusty pekińskiej do grillowania najlepiej przyrządzić godzinę przed podaniem, aby składniki surówki się przegryzły. Jest to doskonała propozycja sałatki na grill z kapusty pekińskiej. Można również podać ją jako dodatek do innych dań grillowych. Sałatka ta powinna zadowolić zarówno miłośników świeżych sałatek, jak i tych, którzy lubią coś bardziej wyrazistego. Przygotowanie tej sałatki na grilla z kapusty pekińskiej jest proste i zajmuje niewiele czasu. Jest świetnym dodatkiem do letnich spotkań ze znajomymi. Skorzystaj z tej smacznej propozycji surówki do grilla z kapusty pekińskiej i ciesz się świeżymi smakami lata!