Koktajl owocowy na bazie kefiru

Koktajl owocowy na bazie kefiru

Za oknem lato w pełni, a my mamy dla Was doskonały przepis na orzeźwiający koktajl owocowy na bazie kefiru. Ten naturalnie probiotyczny napój dostarczy Wam nie tylko niezbędnych witamin i minerałów, ale także pomoże utrzymać odpowiednie nawodnienie organizmu w upalne dni. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, przekąskę czy deser. Kefir z owocami to nie tylko smaczny, ale także zdrowy dodatek do letniej diety. Będzie w sam raz, by ugasić pragnienie i dostarczyć posiłek pełen wartościowych składników. Wykorzystajcie do jego przygotowania ulubione owoce, a osiągnięcie doskonałego smaku stanie się jeszcze prostsze.

Składniki:

  • – jagody świeże (mogą być mrożone): 50 gramów
  • – truskawki świeże (mogą być mrożone): 100 gramów
  • – kefir lub maślanka: 400 mililitrów
  • – miód płynny naturalny: 2 łyżki
  • – cukier waniliowy (lub esencja waniliowa): 2 łyżki

Koktajl owocowy na bazie kefiru – jak zrobić?

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Jagody umyć. Owoce wrzucić do blendera lub miksera.
  2. Wlać kefir, dodać miód, cukier waniliowy, zmiksować.
  3. Koktajl podawać schłodzony.

Koktajl owocowy na bazie kefiru – dodatkowe informacje

Do koktajlu można dodać odrobinę płatków owsianych. Będzie jeszcze zdrowszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koktajl mleczny z kiwi
Następny przepis: Koktajl / Smoothie z bananem, truskawkami i kefirem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode