Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku
Ten przepis na Koktajl bananowo-czereśniowo-jeżynowy na mleku to połączenie pysznych smaków i korzyści zdrowotnych. Idealny na śniadanie lub przekąskę o każdej porze dnia. Niewielka ilość składników, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, sprawiają, że ten koktajl to idealny wybór dla osób dbających o dietę. Główne składniki, jakimi są banany, czereśnie, jeżyny i mleko, dostarczą Ci niezbędnych witamin i minerałów. Ta kompozycja owoców z dodatkiem mleka tworzy niepowtarzalną konsystencję i smak. Każdy łyk tego koktajlu, pełen jest niezwykle bogactwa smaków.
admin
Składniki:
- 1 bardzo dojrzały banan
- 100g czereśni (u mnie mrożone)
- 100g jeżyn (u mnie mrożone)
- 50g czarnej porzeczki (u mnie mrożona)
- ok. 200ml mleka (roślinne lub zwierzęce według uznania)
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie, jeśli lubimy słodkie koktajle)
Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku – jak zrobić?
- Banana pokroić w plasterki, wrzucić do blendera, dodać mleko i dorzucić resztę owoców i wszystko zblendować na gładko. W zależności czy lubimy rzadszy czy gęstszy koktajl możemy mniej lub więcej mleka. Smacznego!
Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku – dodatkowe informacje
Jeśli przeszkadzają nam pestki z jeżyn w koktajlu można je wcześniej zmiksować z mlekiem i przetrzeć przez sitko. Jeśli używamy świeżych owoców, warto dodać kostki lodu lub odstawić koktajl do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Koktajl mleczny z jagodami
Następny przepis: Koktajl bananowo-ananasowy z mlekiem