Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku

Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku

Ten przepis na Koktajl bananowo-czereśniowo-jeżynowy na mleku to połączenie pysznych smaków i korzyści zdrowotnych. Idealny na śniadanie lub przekąskę o każdej porze dnia. Niewielka ilość składników, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, sprawiają, że ten koktajl to idealny wybór dla osób dbających o dietę. Główne składniki, jakimi są banany, czereśnie, jeżyny i mleko, dostarczą Ci niezbędnych witamin i minerałów. Ta kompozycja owoców z dodatkiem mleka tworzy niepowtarzalną konsystencję i smak. Każdy łyk tego koktajlu, pełen jest niezwykle bogactwa smaków.

Składniki:

  • 1 bardzo dojrzały banan
  • 100g czereśni (u mnie mrożone)
  • 100g jeżyn (u mnie mrożone)
  • 50g czarnej porzeczki (u mnie mrożona)
  • ok. 200ml mleka (roślinne lub zwierzęce według uznania)
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie, jeśli lubimy słodkie koktajle)

Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku – jak zrobić?

  1. Banana pokroić w plasterki, wrzucić do blendera, dodać mleko i dorzucić resztę owoców i wszystko zblendować na gładko. W zależności czy lubimy rzadszy czy gęstszy koktajl możemy mniej lub więcej mleka. Smacznego!

Koktajl bananowo-czereśniowy-jeżynowy na mleku – dodatkowe informacje

Jeśli przeszkadzają nam pestki z jeżyn w koktajlu można je wcześniej zmiksować z mlekiem i przetrzeć przez sitko. Jeśli używamy świeżych owoców, warto dodać kostki lodu lub odstawić koktajl do lodówki, aby dobrze się schłodził.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koktajl mleczny z jagodami
Następny przepis: Koktajl bananowo-ananasowy z mlekiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode