Kogel-mogel z owocami
Kogel-mogel z owocami to klasyczny przysmak, który otrzymuje nowy, ekscytujący smak dzięki dodaniu świeżych owoców. Ten popularny deser, wywodzący się z kuchni żydowskiej, wykorzystuje proste składniki i dlatego jest idealnym rozwiązaniem na szybką słodkość. Dzięki swojej kremowej konsystencji i delikatnemu smakowi jajek jest prawdziwym rozpieszczaniem dla podniebienia. Jako dodatek do tradycyjnej wersji proponujemy świeże maliny. W wyniku połączenia kogel-mogla z malinami otrzymujemy przysmak, który zadowoli zarówno dorosłych, jak też najmłodszych smakoszy. To dowód na to, że czasami warto odważyć się na kuchenne eksperymenty.
admin
Składniki:
- 2 żółtka
- 4 łyżeczki cukru
- garść malin
- garść jeżyn
Kogel-mogel z owocami – jak zrobić?
- Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel.
- Wlać do dwóch kieliszków lub szklanek.
- Posypać jeżynami i malinami.
Porady – Kogel-mogel z owocami
Krem można aromatyzować kropelką alkoholu, np. o smaku cytrynowym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kofty wieprzowe z sosem miętowym
Następny przepis: Kogucik z jajka