Kogel-mogel z owocami

Kogel-mogel z owocami

Kogel-mogel z owocami to klasyczny przysmak, który otrzymuje nowy, ekscytujący smak dzięki dodaniu świeżych owoców. Ten popularny deser, wywodzący się z kuchni żydowskiej, wykorzystuje proste składniki i dlatego jest idealnym rozwiązaniem na szybką słodkość. Dzięki swojej kremowej konsystencji i delikatnemu smakowi jajek jest prawdziwym rozpieszczaniem dla podniebienia. Jako dodatek do tradycyjnej wersji proponujemy świeże maliny. W wyniku połączenia kogel-mogla z malinami otrzymujemy przysmak, który zadowoli zarówno dorosłych, jak też najmłodszych smakoszy. To dowód na to, że czasami warto odważyć się na kuchenne eksperymenty.

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 4 łyżeczki cukru
  • garść malin
  • garść jeżyn

Kogel-mogel z owocami – jak zrobić?

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel.
  2. Wlać do dwóch kieliszków lub szklanek.
  3. Posypać jeżynami i malinami.

Porady – Kogel-mogel z owocami

Krem można aromatyzować kropelką alkoholu, np. o smaku cytrynowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kofty wieprzowe z sosem miętowym
Następny przepis: Kogucik z jajka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode