Kanapka inaczej
Każdy z nas lubi zjeść coś pysznego na śniadanie, a co jeśli powiedzielibyśmy Ci, że to „coś” jest dosłownie „kanapką inaczej”? Ten przepis łączy nowoczesność z klasyczną kuchnią i zapewne zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia. Z pozoru prosta kanapka przerodziła się w kulinarne arcydzieło, łącząc w sobie różne smaki i konsystencje. Ta propozycja to idealne rozwiązanie dla osób, które szukają szybkich, ale jednocześnie smacznych i kreatywnych dań. Pomysł „kanapki inaczej” to dowód na to, że powtarzalne, codzienne potrawy też mogą mieć inny, niebanalny charakter. Ta kompozycja to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 bagietka
- 100 g żółtego sera
- 100 g masła
- 2 małe papryki (żółta i czerwona)
- 1 pomidor
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka chrzanu
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
- pieprz, sól
Kanapka inaczej – jak zrobić?
- Miękkie masło wymieszać z chrzanem, pieprzem i solą . Pozostałe składniki pokroić w kostkę i wszystko wymieszać z utartym masłem.
- Z bagietki odciąć końce, wydrążyć środek i wypełnić farszem. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Przed podaniem pokroić w plastry.
Kanapka inaczej – dodatkowe informacje
Zamiast sera można dodać pieczone mięso lub wędlinę pokrojone w kostkę. Wydrążoną bułkę wysuszyć na bułkę tartą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kanapka jajko z kawiorem
Następny przepis: Kanapka z łososiem pieczonym