Kanapka inaczej

Kanapka inaczej

Każdy z nas lubi zjeść coś pysznego na śniadanie, a co jeśli powiedzielibyśmy Ci, że to „coś” jest dosłownie „kanapką inaczej”? Ten przepis łączy nowoczesność z klasyczną kuchnią i zapewne zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia. Z pozoru prosta kanapka przerodziła się w kulinarne arcydzieło, łącząc w sobie różne smaki i konsystencje. Ta propozycja to idealne rozwiązanie dla osób, które szukają szybkich, ale jednocześnie smacznych i kreatywnych dań. Pomysł „kanapki inaczej” to dowód na to, że powtarzalne, codzienne potrawy też mogą mieć inny, niebanalny charakter. Ta kompozycja to prawdziwa uczta dla podniebienia!

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 100 g żółtego sera
  • 100 g masła
  • 2 małe papryki (żółta i czerwona)
  • 1 pomidor
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • pieprz, sól

Kanapka inaczej – jak zrobić?

  1. Miękkie masło wymieszać z chrzanem, pieprzem i solą . Pozostałe składniki pokroić w kostkę i wszystko wymieszać z utartym masłem.
  2. Z bagietki odciąć końce, wydrążyć środek i wypełnić farszem. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Przed podaniem pokroić w plastry.

Kanapka inaczej – dodatkowe informacje

Zamiast sera można dodać pieczone mięso lub wędlinę pokrojone w kostkę. Wydrążoną bułkę wysuszyć na bułkę tartą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kanapka jajko z kawiorem
Następny przepis: Kanapka z łososiem pieczonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode