Jogurt kawowy
Jogurt kawowy to oryginalny i zdrowy przepis idealny na poranne pobudzenie. Ten smakowity deser łączy w sobie gładkość jogurtu i intensywność kawy, wynik to prawdziwie wyrafinowane połączenie smaków. Kremowy jogurt i aromatyczna kawa tworzą nieodpartą kompozycję. Doskonała propozycja dla miłośników kawy, którzy chcieliby spróbować czegoś nieco innego. Szybki i prosty w przygotowaniu, jogurt kawowy to również niesamowite źródło energii. Idealny na deser, drugie śniadanie do pracy czy szkoły, a także jako przekąska zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej
- Cukier puder do smaku
- 2 łyżki wody
- 1 duży jogurt naturalny
Jogurt kawowy – jak zrobić?
- Kawę zaparzamy w przegotowanej wodzie. Studzimy. Wlewamy do niej jogurt i miksujemy. Słodzimy do smaku wg uznania (około 1 łyżki). Rozlewamy do pucharków i dekorujemy herbatnikami i tartą czekoladą.
Jogurt kawowy – dodatkowe informacje
To doskonały pomysł na deser, który wspaniale zastępuje nam popołudniową kawę. Smakiem przypomina lody kawowe.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Joguretka
Następny przepis: Jogurt naturalny domowym sposobem