Jesienna surówka z kapusty pekińskiej
Przygotuj swoje podniebienie na dawkę kuszących smaków, z tą pyszną sałatką z kapusty pekińskiej jako głównym składnikiem. Nasz jesienny przepis to nie tylko wspaniały dodatek do każdego posiłku, ale również skarbnica zdrowych składników odżywczych. Ta surówka jest idealnym rozwiązaniem, gdy szukasz lekkiego, ale sycącego dania. Dodatkowo, jej apetyczny wygląd i niepowtarzalny smak zadowolą nawet najbardziej wymagających miłośników kuchni. Oto idealny przepis dla tych, którzy chcą zaszaleć w kuchni i przygotować coś specjalnego, co niewątpliwie zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem.
admin
Składniki:
- 1/2 główki kapusty
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 słoika papryki konserwowej
- sos:
- dwie łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki wody
- 3 łyżki oleju/oliwy
- pół drobno posiekanej cebulki
- 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
- 2 średnie lub 1 duży ząbek przeciśnięty przez praskę
- cukier
- sól
- pieprz
Jesienna surówka z kapusty pekińskiej – jak zrobić?
- Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Odstawić na 15min.
- Kapustę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. Dodać sos, wymieszać.
Słowa kluczowe: pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, pyszna surówka z kapusty pekińskiej
Jesienna surówka z kapusty pekińskiej – dodatkowe informacje
Kluczem do tej pysznej sałatki z kapusty pekińskiej jest pyszny sos.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jesienna sałatka owocowa
Następny przepis: Jesienna zupa z fasoli mung