Jesienna surówka z kapusty pekińskiej

Jesienna surówka z kapusty pekińskiej

Przygotuj swoje podniebienie na dawkę kuszących smaków, z tą pyszną sałatką z kapusty pekińskiej jako głównym składnikiem. Nasz jesienny przepis to nie tylko wspaniały dodatek do każdego posiłku, ale również skarbnica zdrowych składników odżywczych. Ta surówka jest idealnym rozwiązaniem, gdy szukasz lekkiego, ale sycącego dania. Dodatkowo, jej apetyczny wygląd i niepowtarzalny smak zadowolą nawet najbardziej wymagających miłośników kuchni. Oto idealny przepis dla tych, którzy chcą zaszaleć w kuchni i przygotować coś specjalnego, co niewątpliwie zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 słoika papryki konserwowej
  • sos:
  • dwie łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki wody
  • 3 łyżki oleju/oliwy
  • pół drobno posiekanej cebulki
  • 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 średnie lub 1 duży ząbek przeciśnięty przez praskę
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Jesienna surówka z kapusty pekińskiej – jak zrobić?

  1. Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Odstawić na 15min.
  2. Kapustę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. Dodać sos, wymieszać.

Słowa kluczowe: pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, pyszna surówka z kapusty pekińskiej

Jesienna surówka z kapusty pekińskiej – dodatkowe informacje

Kluczem do tej pysznej sałatki z kapusty pekińskiej jest pyszny sos.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jesienna sałatka owocowa
Następny przepis: Jesienna zupa z fasoli mung

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode