Jajko w mikrofalówce (legit mój przepis)

Jajko w mikrofalówce (legit mój przepis)

Czy myślałeś kiedyś o przygotowaniu jajka na twardo, ale nie chciałeś uruchamiać całego kuchenki? Czy kiedykolwiek miałeś ochotę na jajko sadzone, ale nie masz czasu lub nie chciało Ci się brudzić patelni? Na szczęście mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie – jajko z mikrofali. Ten przepis to doskonała propozycja dla ludzi w biegu, ceniących sobie zarówno czas, jak i wygodę przygotowywania posiłków. Nie tylko jest niezwykle prosty i szybki do wykonania, ale także umożliwia przygotowanie idealnie ugotowanego jajka bez potrzeby korzystania z kuchenki czy patelni.

Składniki:

  • Jajka
  • Szynka (lub inny wybrany składnik, np. kabanosy)
  • Sól
  • Pieprz
  • Kilka kropel mleka (nie pytajcie się po co, sam nie do końca wiem)

Jajko w mikrofalówce (legit mój przepis) – jak zrobić?

  1. 2 jajka wbijamy do małej miski i rozgniatamy/mieszamy do uzyskania jednokolorowej masy.
  2. Należy wrzucić składniki, które chcemy mieć w naszej zapiekance, na przykład kabanosy. Przyprawiamy i dolewamy kilka kropel mleka.
  3. Wszystko przelewamy na płaski talerz (ale na tyle płaski, żeby się nic nie wylało).
  4. Wszystko podgrzewamy około 3 minut. Czas będzie zależny od tego, jaki macie talerz.

Słowa kluczowe: jajko w mikrofalówce, jajko sadzone z mikrofali

Jajko w mikrofalówce – dodatkowe informacje

W jajku w mikrofalówce dobrze jest unikać dodawania serów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajko sadzone w papryce
Następny przepis: Prosty chleb na drożdżach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode