JAJKA W MAJONEZIE INACZEJ

JAJKA W MAJONEZIE INACZEJ

Zapraszamy do zapoznania się z niecodzienną interpretacją klasycznego przepisu na jajka w majonezie. Ta prosta i popularna potrawa dostaje nowe, intrygujące oblicze i smak, które przypadną do gustu zarówno miłośnikom tradycyjnej wersji, jak i osobom poszukującym oryginalnych kulinarnych doznań. Sekretem tej wersji jest nieszablonowe połączenie składników oraz sposób ich przygotowania. Przy daniu, które na pierwszy rzut oka wydaje się tak niewinne i proste, możemy pokazać, że kuchnia to miejsce, gdzie możemy odkrywać nowe smaki i kuszące połączenia nawet w ramach dobrze nam znanych potraw. Oto przepis na jajka w majonezie inaczej.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek zielony
  • 2 ogórki kiszone
  • kilka rzodkiewek
  • 1 cebula (może być czerwona)
  • liście sałaty do przybrania
  • pieprz
  • sól
  • słoiczek majonezu

Jajka w majonezie inaczej – jak zrobić?

  1. 1.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół wzdłuż. Pomidory, ogórki, rzodkiewkę i cebulę kroimy w kostkę (wielkość zależy od upodobań). Na liściach sałaty układamy połówki jajek, żółtkiem do dołu. Jajka delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, po czym nakładamy na nie majonez i rozprowadzamy. Następnie jajka z majonezem posypujemy warzywami i jeszcze raz oprószamy solą i pieprzem.

Sposób przygotowania jajek w majonezie jest następujący:

JAJKA W MAJONEZIE INACZEJ – dodatkowe informacje

Jeśli ktoś chce może obrać ogórki, jednak ja tego nie robię. Jeśli całość ozdobimy jeszcze kukurydzą konserwową i posiekaną natką pietruszki też będzie super.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka w koszulkach na grzance z chrupiącym boczkiem
Następny przepis: Jajka w koszulkach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode