Idealna polewa na ciasto
Czy szukasz sposobu na dodanie dodatkowego smaku i atrakcyjności swoim ciastom? Przedstawiamy przepis na idealną polewę do ciasta. Bez względu na to, czy jest to biszkopt, placek czy tradycyjne ciasto, ta uniwersalna polewa sprawi, że twój deser wygląda jak prosto z profesjonalnej cukierni. Dzięki temu przepisowi stworzysz nie tylko apetyczną polewę czekoladową, ale również dowolne inne polewy do ciasta, które zaspokoją Twoje kulinarne fantazje. Z jego pomocą nawet najprostszy deser stanie się prawdziwym dziełem sztuki. Przygotuj się, aby odkryć sekret idealnej polewy na ciasto.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Na jeden standardowy plack
3 łyżki kakao
3 łyżki cukru pudru
½ kostki masła
3-4 łyżki mleka
Idealna polewa na ciasto – jak zrobić?
- Do miseczki przesiewamy cukier z kakao. Mieszamy z mlekiem aby powstała gęsta papka. W garnku rozpuszczamy masło uważając aby się nie przypaliło. Gorące pomału wlewamy do papki kakaowej i energicznie mieszamy tak aby tłuszcz się ładnie połączył z masą kakaową. Gdy całe masło połączymy z masą kakaową ciepłą polewę wykładamy na ciasto.
Słowa kluczowe: polewa do ciasta przepis, polewy do ciast przepisy, polewa na biszkopt, przepis na polewę do ciasta, polewa na placek, idealna polewa czekoladowa, polewa przepis, polewa do ciasta, polewy na ciasto, polewy do ciasta
Idealna polewa na ciasto – dodatkowe informacje
Placka z polewą należy schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę, wtedy będzie dobrze się kroił.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Humus - pasta z ciecierzycy
Następny przepis: ORZEŹWIAJĄCA ICE TEA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ