Guacamole - pasta z awokado

Guacamole – pasta z awokado

Guacamole to znaną na całym świecie pastę z awokado, wywodzącą się z kuchni meksykańskiej. Jej prawidłowe przygotowanie wymaga zastosowania odpowiednich składników i przestrzegania prostych zasad. Sos guacamole jest niezwykle wszechstronny – doskonały zarówno do nachosów, tacosa, jak i kanapek. Jest to przepis prosty do wykonania, szybki i wymagający minimalnej pracy. Spotkać możemy wiele wariantów tej pasty, różniących się dodatkami i teksturą. Nasza wersja guacamole skierowana jest do miłośników awokado i ostrego smaku. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na doskonałe guacamole – najsmaczniejszą pastę z awokado!

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • sok w połowy limonki
  • jedna mała czerwona cebula (wielkości orzecha włoskiego)
  • 1 papryczka chili (nie musi być cała, w zależności od preferowanego stopnia ostrości)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 pomidorki cherry
  • sól
  • pieprz

– pasta z awokado guacamole
– przepis na pastę guacamole z awokado
– pasta z awokado guacamole
– przepis na pastę z awokado guacamole
– przepis na sos guacamole
– pasta guacamole
– guacamole z awokado
– pasta z guacamole
– przepis na guacamole

Guacamole – dodatkowe informacje

Przygotowanie guacamole z awokado jest bardzo szybkie. Ważne jest jednak, aby nie robić pasty na zapas, ponieważ awokado ciemnieje i pasta nie będzie wyglądała apetycznie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grzyby w pomidorach z cebulą
Następny przepis: Gulasz angielski w galaretce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode