GOTOWANE JAJKA W PANIERCE
Gotowane jajka w panierce to intrygująca propozycja dla miłośników dań na bazie jajek. Ta nietypowa kompozycja jest zaskakująco prosta do wykonania i może stać się atrakcyjnym urozmaiceniem tradycyjnych przekąsek. Kuszący aromat i delikatna, chrupiąca panierka z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Gotowane jajka w panierce doskonale sprawdzą się na śniadanie, drugie śniadanie lub jako przystawka do obiadu. To dań, które z pewnością poprawi humor każdemu smakoszowi i zaskoczy go niecodzienną prezentacją znanych składników.
admin
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 jajka surowe do panierowania
- Bułka tarta
- vegeta
- Olej do smażenia
Gotowane jajka w panierce – jak zrobić?
- WYKONANIE:
Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. W miseczce wbijamy dwa dodatkowe jajka, w drugiej miseczce wsypujemy bułkę. Nastawiamy na gazie olej do rozgrzania. W międzyczasie obtaczamy całe ugotowane jajka w jaju rozmąconym z Vegetą, następnie w bułce. Tę czynność powtarzamy 3 razy ze wszystkimi ugotowanymi jajkami. Opanierowane jajka wkładamy na około 15 minut do lodówki. Jak olej się rozgrzeje, bardzo delikatnie wkładamy jajka i smażymy aż do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym, np. do obiadu bądź innej kolacji niż tradycyjne kanapki. SMACZNEGO!
XXXX – Dodatkowe informacje
Do bułki tartej można dodać odrobinę chilii.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu
Następny przepis: Gotowana rybka z marchewką :-)