GOTOWANE JAJKA W PANIERCE

GOTOWANE JAJKA W PANIERCE

Gotowane jajka w panierce to intrygująca propozycja dla miłośników dań na bazie jajek. Ta nietypowa kompozycja jest zaskakująco prosta do wykonania i może stać się atrakcyjnym urozmaiceniem tradycyjnych przekąsek. Kuszący aromat i delikatna, chrupiąca panierka z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Gotowane jajka w panierce doskonale sprawdzą się na śniadanie, drugie śniadanie lub jako przystawka do obiadu. To dań, które z pewnością poprawi humor każdemu smakoszowi i zaskoczy go niecodzienną prezentacją znanych składników.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 jajka surowe do panierowania
  • Bułka tarta
  • vegeta
  • Olej do smażenia

Gotowane jajka w panierce – jak zrobić?

  1. WYKONANIE:

    Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. W miseczce wbijamy dwa dodatkowe jajka, w drugiej miseczce wsypujemy bułkę. Nastawiamy na gazie olej do rozgrzania. W międzyczasie obtaczamy całe ugotowane jajka w jaju rozmąconym z Vegetą, następnie w bułce. Tę czynność powtarzamy 3 razy ze wszystkimi ugotowanymi jajkami. Opanierowane jajka wkładamy na około 15 minut do lodówki. Jak olej się rozgrzeje, bardzo delikatnie wkładamy jajka i smażymy aż do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym, np. do obiadu bądź innej kolacji niż tradycyjne kanapki. SMACZNEGO!

XXXX – Dodatkowe informacje

Do bułki tartej można dodać odrobinę chilii.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu
Następny przepis: Gotowana rybka z marchewką :-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode