Gorący kociołek
Gorący kociołek to idealne danie na chłodniejsze dni. Jest to połączenie wielu składników, które po długim gotowaniu w kociołku, przechodzą swoim smakiem na siebie, tworząc prawdziwy festiwal smaków. To danie, które pozwala na dużą dowolność i kreatywność – możemy dodać do niego praktycznie wszystko, co mamy pod ręką. Gorący kociołek to przepis idealny dla tych, którzy cenią sobie dania jednogarnkowe, gdzie wszystkie składniki są gotowane razem, dzięki czemu zyskują unikalny, intensywny smak. Oto przepis na gorący kociołek – danie, które z pewnością zachwyci każdego wielbiciela domowych, sycących potraw.
admin
Składniki:
- 1 kilogram łopatki wieprzowej
- 1/2 kilograma pieczarek
- 3 kolorowe papryki
- 3 średnie cebule
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 ząbki czosnku
- 7 ogórków konserwowych
- 1 kostka bulionowa drobiowo – wołowa
- średni przecier pomidorowy
- pieprz
- majeranek
- słodka czerwona papryka
- sól czosnkowa
- olej do smażenia
- przyprawa magii
Gorący kociołek – jak zrobić?
Gorący kociołek – dodatkowe informacje
Do kociołka na koniec można dodać świeżo skrojoną natkę pietruszki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: gorąca czekolada z rumem
Następny przepis: Góralski Przekładaniec - Maniok