Gofry gryczane
Poznaj nasz zdrowy i smaczny przepis na gofry gryczane. Ten prosty deser, przyrządzany z mąki gryczanej, to wyjątkowa uczta dla miłośników tradycyjnego smaku. Gofry gryczane są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, pełne cennych białek, błonnika oraz mikroelementów. To doskonały wybór zarówno na słodkie śniadanie, jak i deser na koniec dnia. Zaskocz swoje kubki smakowe tą ciekawą odmianą popularnych gofrów. Przygotowane z mąki gryczanej dostarczą Ci nie tylko mnóstwo energii, ale również dobrze wpłyną na Twoje zdrowie. Ich delikatny, zaokrąglony smak sprawi, że polubisz gofry na nowo.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 200 gram mąka gryczana
- 250 ml mleko
- 1 szt jajo
- 0,5 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Gofry gryczane – jak zrobić?
Gofry gryczane – dodatkowe informacje
Potrzebna jest mąka gryczana, jednym z producentów ma w ofercie mąkę gryczaną, która jest kaszkowata – tej nie polecam.