Gofry gryczane

Gofry gryczane

Poznaj nasz zdrowy i smaczny przepis na gofry gryczane. Ten prosty deser, przyrządzany z mąki gryczanej, to wyjątkowa uczta dla miłośników tradycyjnego smaku. Gofry gryczane są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, pełne cennych białek, błonnika oraz mikroelementów. To doskonały wybór zarówno na słodkie śniadanie, jak i deser na koniec dnia. Zaskocz swoje kubki smakowe tą ciekawą odmianą popularnych gofrów. Przygotowane z mąki gryczanej dostarczą Ci nie tylko mnóstwo energii, ale również dobrze wpłyną na Twoje zdrowie. Ich delikatny, zaokrąglony smak sprawi, że polubisz gofry na nowo.

Składniki:

  • 200 gram mąka gryczana
  • 250 ml mleko
  • 1 szt jajo
  • 0,5 łyżeczka sól
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Gofry gryczane – jak zrobić?

Gofry gryczane – dodatkowe informacje

Potrzebna jest mąka gryczana, jednym z producentów ma w ofercie mąkę gryczaną, która jest kaszkowata – tej nie polecam.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: GOFRY BEZGLUTENOWE
Następny przepis: Gofry holenderskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode