gakaretki z wódką

gakaretki z wódką

Gakaretka z wódką to kreatywny i słodko-korzenny sposób na wprowadzenie pewnych „odjazdowych” wrażeń smakowych na twoją imprezę lub spotkanie towarzyskie. Ten przepis łączy eteryczną krystaliczną strukturę galaretki z ostrym, ale zbalansowanym smakiem wódki. Będą to weselne, pełne kolorów przekąski, które na pewno będą przyciągać wzrok na stole z przekąskami. Serwuj jako deser dla dorosłych lub niezobowiązujące „gorące” przekąski. Na pewno przypadną do gustu miłośnikom doświadczeń kulinarowych i miłośnikom alkoholu, którzy szukają czegoś nowego i ekscytującego. Ten przepis na gakaretę z wódką jest doskonałym pomysłem na tradycyjny deser z nowoczesnym twistem.

Składniki:

  • 2 galaretki (preferowane smaki: mohito i malinowa)
  • 2 szklanki wody
  • 4 kieliszki smirnoffa black limonka z miętą (można użyć innej wódki lub spirytusu)

Galaretki z wódką – jak zrobić?

  1. Galaretki przesypujemy do dwóch miseczek. Rozpuszczamy każdą w szklance gorącej wody. Jak ostygną dodajemy wódkę. Ok. dwa kieliszki na galaretkę, można dać więcej wedle gustu. Galaretki przelewamy do kieliszków i odstawiamy do zastygnięcia.Podajemy schłodzone. Miłej zabawy.

xxxx – dodatkowe informacje

Galaretki z wódką można również przelać do zastygnięcia do foremek silikonowych na lód. Po zastygnięciu przesypać do pucharków lub salaterki, polać dodatkowo alkoholem i podawać jako kolorową pijaną sałatkę. Ja lubię gęstą galaretkę, jeżeli ktoś woli mniej twardą można dolać więcej wody lub alkoholu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fusilli alla pizzaiola
Następny przepis: Galantyna z kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode