Ferrero Rocher

Ferrero Rocher

Przepis na domowe Ferrero Rocher to prawdziwa gratka dla fanów tych popularnych czekoladowych kulek. To wygodna metoda pozwalająca cieszyć się słynnym deserem bez konieczności opuszczania domu. Wykonane z troską i cierpliwością, te słodkości są prawie identyczne ze sklepowym pierwowzorem. Przygotowując je w zaciszu rodzinnego ogniska, macie pełną kontrolę nad jakością składników. W dodatku domowe wersje są często zdrowsze niż ich przemysłowe odpowiedniki. Każdy z nas będzie teraz mógł nacieszyć się wyjątkowym smakiem Ferrero Rocher, wykonując je według poniższego przepisu.

Składniki:

  • Kuleczki:
  • 100 g mocno pokruszonych herbatników
  • 60 g posiekanych orzechów włoskich
  • 40 g posiekanych orzechów laskowych
  • 100g masła
  • 150g gorzkiej czekolady
  • Posypka:
  • 100g mlecznej czekolady
  • 4 łyżki mleka
  • 2 szczypty żelatyny
  • około 200-300 g pokruszonych orzechów włoskich i laskowych

Ferrero Rocher – jak zrobić?

  1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło wraz z czekoladą, od czasu do czasu mieszając.
  2. Do miski dodajemy herbatniki i oba rodzaje orzechów i rozpuszczoną czekoladę z masłem. Porządnie mieszamy.
  3. Lekko moczymy ręce w wodzie i lepimy kuleczki. Układamy je na talerzu i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika.
  4. W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę z dodatkiem mleka i żelatyny.
  5. Kuleczki moczymy w mlecznej czekoladzie i posypujemy orzeszkami. Gotowe kuleczki odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.

Ferrero Rocher – dodatkowe informacje

warto często moczyć ręce w wodzie, wtedy o wiele lepiej tworzy się kuleczki. Gotową masę na kuleczki można odstawic na kilka minut by troszkę „zastygła” – lepiej będzie się kuleczki robić:))


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Faworki luksusowe
Następny przepis: Faworki z piwem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode