FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW

FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW

Jednym z najbardziej symbolicznych i ukochanych dań na wigilijnym stole są pierogi. Farsz do wigilijnych pierogów jest wyjątkowy i niepodważalnie wpływa na smak tego tradycyjnego dania. Każde polskie gospodarstwo domowe ma swój własny, unikalny przepis, ale dzisiaj chcemy podzielić się z Wami przepisem, który doskonale oddaje ducha świątecznych przygotowań. Pomiesza on tradycyjne składniki w nieco nowoczesnym stylu, zachowując klasyczny charakter. Doskonały farsz do pierogów wigilijnych, który dostarcza wierny i prawdziwy smak świąt. Ale pamiętajcie, sekretem każdego przepisu jest miłość, którą wkładamy w jego stworzenie.

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 250 g suszonych grzybów
  • Sól
  • Pieprz
  • Odrobina oliwy

Farsz do pierogów wigilijnych – jak zrobić?

  1. WYKONANIE
    Kapustę płukamy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Suszone grzyby wcześniej namoczone gotujemy około 30 minut, także odcedzamy, siekamy dość drobno razem z cebulką. Na niewielkiej ilości oliwy smażymy na złoto cebulkę i grzyby, następnie dorzucamy ugotowaną kapustę i wszystkie składniki przesmażamy dokładnie mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz na pierogi wigilijne.

xxx – dodatkowe informacje

Farsz do wigilijnych pierogów powinien być zimny przed ich nadziewaniem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fałszywe OLIWKI z niedojrzałych mirabelek ©
Następny przepis: Makaron z tuńczykiem i brokułem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode