FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW
Jednym z najbardziej symbolicznych i ukochanych dań na wigilijnym stole są pierogi. Farsz do wigilijnych pierogów jest wyjątkowy i niepodważalnie wpływa na smak tego tradycyjnego dania. Każde polskie gospodarstwo domowe ma swój własny, unikalny przepis, ale dzisiaj chcemy podzielić się z Wami przepisem, który doskonale oddaje ducha świątecznych przygotowań. Pomiesza on tradycyjne składniki w nieco nowoczesnym stylu, zachowując klasyczny charakter. Doskonały farsz do pierogów wigilijnych, który dostarcza wierny i prawdziwy smak świąt. Ale pamiętajcie, sekretem każdego przepisu jest miłość, którą wkładamy w jego stworzenie.
admin
Składniki:
- 500 g kiszonej kapusty
- 2 cebule
- 250 g suszonych grzybów
- Sól
- Pieprz
- Odrobina oliwy
Farsz do pierogów wigilijnych – jak zrobić?
-
WYKONANIE
Kapustę płukamy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Suszone grzyby wcześniej namoczone gotujemy około 30 minut, także odcedzamy, siekamy dość drobno razem z cebulką. Na niewielkiej ilości oliwy smażymy na złoto cebulkę i grzyby, następnie dorzucamy ugotowaną kapustę i wszystkie składniki przesmażamy dokładnie mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz na pierogi wigilijne.
xxx – dodatkowe informacje
Farsz do wigilijnych pierogów powinien być zimny przed ich nadziewaniem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Fałszywe OLIWKI z niedojrzałych mirabelek ©
Następny przepis: Makaron z tuńczykiem i brokułem