Expresowy tort karpatkowy

Expresowy tort karpatkowy

Oto propozycja tortu, który z pewnością zachwyci waszych gości. Expresowy tort karpatkowy to symfonia smaków i tekstur, inspirowana klasycznym polskim deserem. Podstawę stanowi miękki, lekko wilgotny biszkopt, który wzbogacamy wyrazistym kremem karpatkowym. Tworzy on idealne dopełnienie ciasta i dodaje mu słodkiej, kremowej powłoki. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, dzięki czemu doskonale sprawdzi się, gdy niespodziewanie zapowiadają się goście. Ostatecznie, expresowy tort karpatkowy jest doskonałym wyborem na każdą okazję.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta biszkoptowego
  • 1 opakowanie kremu karpatka
  • 2 owoce kiwi
  • 1 banan
  • sok z połowy cytryny
  • posypka czekoladowa do dekoracji

Expresowy tort karpatkowy – jak zrobić?

  1. 1.
    Biszkopt przekrawany na trzy równe części. Spód i środkową część nasączamy sokiem z połowy cytryny rozmieszaną z wodą. Robimy krem karpatka według przepisu na opakowaniu. Dolną część smarujemy kremem, nakładamy drugą część biszkoptu i smarujemy kremem. Całość przykrywamy trzecią częścią i smarujemy wierzch i boki ciasta. Owoce kroimy w plasterki i układamy według uznania na torcie. Posypujemy posypką czekoladową.
  2. 2.
    Smacznego.

Expresowy tort karpatkowy – dodatkowe informacje

Po skończeniu najlepiej tort schłodzić w lodówce


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Expresowe bezglutenowe bułeczki
Następny przepis: Fabada asturiana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode