Expresowy tort karpatkowy
Oto propozycja tortu, który z pewnością zachwyci waszych gości. Expresowy tort karpatkowy to symfonia smaków i tekstur, inspirowana klasycznym polskim deserem. Podstawę stanowi miękki, lekko wilgotny biszkopt, który wzbogacamy wyrazistym kremem karpatkowym. Tworzy on idealne dopełnienie ciasta i dodaje mu słodkiej, kremowej powłoki. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, dzięki czemu doskonale sprawdzi się, gdy niespodziewanie zapowiadają się goście. Ostatecznie, expresowy tort karpatkowy jest doskonałym wyborem na każdą okazję.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta biszkoptowego
- 1 opakowanie kremu karpatka
- 2 owoce kiwi
- 1 banan
- sok z połowy cytryny
- posypka czekoladowa do dekoracji
Expresowy tort karpatkowy – jak zrobić?
-
1.
Biszkopt przekrawany na trzy równe części. Spód i środkową część nasączamy sokiem z połowy cytryny rozmieszaną z wodą. Robimy krem karpatka według przepisu na opakowaniu. Dolną część smarujemy kremem, nakładamy drugą część biszkoptu i smarujemy kremem. Całość przykrywamy trzecią częścią i smarujemy wierzch i boki ciasta. Owoce kroimy w plasterki i układamy według uznania na torcie. Posypujemy posypką czekoladową. -
2.
Smacznego.
Expresowy tort karpatkowy – dodatkowe informacje
Po skończeniu najlepiej tort schłodzić w lodówce
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Expresowe bezglutenowe bułeczki
Następny przepis: Fabada asturiana