Ekspresowe ciasto bez pieczenia z truskawkami

Ekspresowe ciasto bez pieczenia z truskawkami

Ciesz się urokami letniego sezonu owocowego z ekspresowym ciastem bez pieczenia z truskawkami. To lżejsza, jednocześnie bogata w smaku wersja tradycyjnych ciast owocowych. Idealne dla tych, którzy kochają truskawki, ale nie przepadają za długotrwałym, gorącym pieczeniem. Rozważ ten przepis, kiedy szukasz szybkich, prostej w przygotowaniu deserów. Jego zaletą jest nie tylko oszczędność czasu, ale i soczystość świeżych truskawek, które stają się gwiazdą tego deseru. Uwolnij swoją kreatywność i dodaj do ciasta ulubione dodatki, by jeszcze bardziej dostosować deser do swojego smaku. Ekspresowe ciasto z owocami to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych wypieków.

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 litr mleka
  • 0,5 kostki masła
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 łyżeczka olejku śmietankowego
  • Dodatkowo:
  • 1 duże opakowanie herbatników
  • 500g truskawek mrożonych lub świeżych
  • cukier
  • 4 łyżeczki żelatyny

Ekspresowe ciasto bez pieczenia z truskawkami – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki zagotować. Wylać na ułożone na blaszce herbatniki. Gdy masa zastygnie, rozmrożone truskawki zmiksować z odrobiną cukru. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, wlać do masy truskawkowej energicznie mieszając, wylać na masę z kaszki. Odczekać aż truskawki stężeją.

Słowa kluczowe: ekspresowe ciasto z owocami, deser z truskawkami bez pieczenia

Ekspresowe ciasto bez pieczenia z truskawkami – dodatkowe informacje

Gdy ktoś lubi czekoladę, do 1/2 masy można dodać 1 łyżkę kakao. Wtedy otrzymamy ciekawą trzykolorową kompozycję.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: ekspresowe czekoladowe muffinki
Następny przepis: Ekspresowy chleb na jogurcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode