Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem
Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem to idealna propozycja na szybki, lekki posiłek czy wykwintne przystawki na przyjęcie. Wyjątkowy smak tej wytwornej przekąski wynika z połączenia chrupiących włoskich paluszków grissini, aromatycznej szynki szwarcwaldzkiej i dojrzałego żółtego sera. Ten łatwy w przygotowaniu przepis, to doskonały sposób na zaprezentowanie sztuki kuchni włoskiej i niemieckiej. Zachwycający smak i eleganckie prezentacja sprawią, że te szaszłyki szybko znikną z talerza. Bez względu na okazję, zawsze zrobią wrażenie na gościach.
admin
Składniki:
- 1 opakowanie paluszków grissini z rozmarynem
- 5 plasterków sera żółtego
- 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką parmeńską – jak zrobić?
-
1.
Szynkę parmeńską i ser przecinamy wzdłuż na pół. Owijamy paluszki grissini. Przekąskę trzeba przygotować zaraz przed podaniem, gdyż paluszki ciągną wilgoć z szynki i sera i stają się miękkie.
Porady – dodatkowe informacje
Gdy mamy dużo czasu możemy się pokusić o własnoręczne upieczenie paluszków grissini z szynką parmeńską.+
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ekspresowa krucha tarta z budyniem i śliwkami
Następny przepis: Ekspresowe ciasteczka z musli