Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem

Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem

Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem to idealna propozycja na szybki, lekki posiłek czy wykwintne przystawki na przyjęcie. Wyjątkowy smak tej wytwornej przekąski wynika z połączenia chrupiących włoskich paluszków grissini, aromatycznej szynki szwarcwaldzkiej i dojrzałego żółtego sera. Ten łatwy w przygotowaniu przepis, to doskonały sposób na zaprezentowanie sztuki kuchni włoskiej i niemieckiej. Zachwycający smak i eleganckie prezentacja sprawią, że te szaszłyki szybko znikną z talerza. Bez względu na okazję, zawsze zrobią wrażenie na gościach.

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków grissini z rozmarynem
  • 5 plasterków sera żółtego
  • 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej

Ekspresowa przekąska z paluszków grissini z szynką parmeńską – jak zrobić?

  • 1.
    Szynkę parmeńską i ser przecinamy wzdłuż na pół. Owijamy paluszki grissini. Przekąskę trzeba przygotować zaraz przed podaniem, gdyż paluszki ciągną wilgoć z szynki i sera i stają się miękkie.

Porady – dodatkowe informacje

Gdy mamy dużo czasu możemy się pokusić o własnoręczne upieczenie paluszków grissini z szynką parmeńską.+


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ekspresowa krucha tarta z budyniem i śliwkami
Następny przepis: Ekspresowe ciasteczka z musli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode