Domowy jogurt truskawkowy
W tym przepisie podpowiemy, jak samodzielnie zrobić domowy jogurt truskawkowy. Idealną propozycją dla wszystkich miłośników zdrowych deserów, którzy pragną unikać sztucznych dodatków. Nasz jogurt truskawkowy przepis jest prosty i szybki, a efekt końcowy z pewnością przyniesie satysfakcję. Przygotowując samodzielnie jogurt, mamy pełen wpływ na jego skład. Od ciebie zależy, jakie truskawki wybierzesz – świeże czy mrożone. Bez względu na wybór, jogurt truskawkowy to doskonały pomysł na lekki deser lub smaczne drugie śniadanie. Przygotuj swoje ulubione owoce i zaczynajmy!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1,5 litra mleka 3,2%
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 40 dekagramów truskawek świeżych lub mrożonych
- 3 łyżeczki miodu
Domowy jogurt truskawkowy – jak zrobić?
- Mleko zagotować i trochę ostudzić. Dodać jogurt i wymieszać. Przelać do słoików.
- Słoiki przełożyć w ciepłe i ciemne miejsce na ok. 12 godzin.
- Rano dodać miód i wcześniej zmiksowane owoce.
Domowy jogurt truskawkowy – dodatkowe informacje
Mozna dodać inne owoce, wg uznania
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: domowy jogurt naturalny z owocami
Następny przepis: Domowy karmel z solą morską