Domowe lody CASATE

Domowe lody CASATE

Lody Cassate to wyjątkowe, wielowarstwowe deser świadczący o sztuce i kreatywności kulinarnych mistrzów. Pochodzące z Włoch, lody te tchną atmosferą słonecznej Sycylii, oferując różnorodność smaków i konsystencji. Domowa wersja tego desery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zachwycające połączenie bitą śmietaną, delikatnym biszkoptem, a także orzechowym lub owocowym nadzieniem i drogocennymi kawałkami czekolady sprawia, że jest to prawdziwy rarytas. Odkryj własne możliwości i wykonaj własne, domowe lody Cassate! Gwarantujemy, że ten deser z pewnością podbije serca Twoich bliskich, niezależnie od okazji.

Note: The text assumes the recipe that follows includes whipped cream, sponge cake, nut or fruit fillings, and precious pieces of chocolate, although these ingredients aren’t listed above.

Składniki:

  • 0,5 litra śmietanki kremówki
  • niecała szklanka cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 20 dag truskawek
  • rodzynki, czekolada, orzechy

Domowe lody casate – jak zrobić?

  1. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszysty krem. Kremówkę ubijamy, jak jest już ubita to nadal ubijając powoli wlewamy masę jajeczną. Powstałą masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy zmiksowane truskawki (mieszamy), a do drugiej bakalie. Foremkę keksową wykładamy folią spożywczą. Do foremki wylewamy najpierw masę truskawkową, a następnie powoli masę bakaliową. Foremkę owijamy folią aluminiową i mrozimy.

Słowa kluczowe: lody cassate przepis, lody cassate przepisy, lody cassate gdzie kupić, lody kasaty, lody cassate

Domowe lody CASATE – dodatkowe informacje

Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców. Jeśli lubimy lody czekoladowe wtedy do masy dodajemy kakao.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe lizaki.
Następny przepis: Domowe lody kakaowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode