Domowe Bounty- batoniki kokosowe w polewie czekoladowej z likierem kokosowym

Domowe Bounty- batoniki kokosowe w polewie czekoladowej z likierem kokosowym

Oto przepis na niezapomniane domowe Bounty, które przeniesie Cię wprost do kulinarnego raju. To prosta receptura na batoniki o nieodgadnionym smaku, które komponują się z miękkością kokosa i intensywnością czekolady. Sekretem jest dodatek likieru kokosowego, który dodaje im unikalnego, egzotycznego charakteru. Pokochają je zarówno amatorzy słodkości, jak i miłośnicy kokosa. Przygotowanie w domowych warunkach jest niezwykle proste i przyjemne, a efekt końcowy na pewno Cię zaskoczy. Czekoladowa polewa to warstwa, która dodaje batonikom elegancji i smaku. Reklama przenosi nas na Bounty – smak raju.

Składniki:

  • 200 g wiórek kokosowych
  • 400 g mleka zagęszczonego słodzonego w puszce
  • 2 kieliszki likieru kokosowego
  • 300 g mlecznej czekolady

Domowe „bounty” – batoniki kokosowe w polewie czekoladowej z likierem kokosowym – jak zrobić?

  1. 1.
    Do miski wrzucamy wiórki. Wlewamy mleko skondensowane i likier i ugniatamy ręcznie na jednolitą, połączoną masę. Z masy, zwilżonymi lekko wodą dłońmi formujemy prostokątne batoniki i odkładamy je na talerzyk. Batony wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy.
  2. 2.
    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, uważając, aby nie dostała się do niej woda.
  3. 3.
    W czekoladzie zanurzamy batoniki.
  4. 4.
    Batoniki odkładamy na kratkę piekarnika. Gdy czekolada zastygnie, przekładamy je na talerzyk i chłodzimy jeszcze minimum dwie godziny w lodówce. Smacznego!

Słowa kluczowe: reklama bounty smak raju

Domowe Bounty – batoniki kokosowe w polewie czekoladowej z likierem kokosowym – dodatkowe informacje

W wersji dla dzieci do batoników nie dodajemy likieru, a zamiast niego dolewamy jeszcze 10-20 g mleka skondensowanego.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe bezy
Następny przepis: Domowe cappuccino

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode