Deser z kisielem,owocami i aksamitnym kremem;)
Deser z kisielem, owocami i aksamitnym kremem to jedno z tych smakołyków, które zachwyca zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Jest doskonałym dodatkiem do rodzinnych spotkań, imprez, a także uroczystości świątecznych. Kolorowy, owocowy kisiel stanowi idealne tło dla pysznego, ultradopasowującego się do niego kremu. To kompozycja smaków, która nie tylko zadowoli podniebienia dorosłych, ale także przypadnie do gustu najmłodszym. Ten deser to najlepsze połączenie słodyczy, kwaskowatości i kremowości, które sprawią, że każde spotkanie będzie wyjątkowym doświadczeniem.
admin
Składniki:
- 1 opakowanie kisielu (preferowany smak: malinowy)
- 1 opakowanie budyniu smietankowego
- 1 kubek śmietanki 30% (około 330ml)
- około 20 dag świeżych lub mrożonych owoców
- listek mięty do dekoracji
Deser z kisielem,owocami i aksamitnym kremem – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy.
- Kisiel gotujemy wg przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego owoce. Studzimy.
- Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z budyniem (budyn dobrze jest zmiksować przed połączeniem ze śmietanką).
- Masy wlewamy na przemian do szklanek lub pucharków, dekorujemy miętą.
Smacznego!!
Deser z kisielem – dodatkowe informacje
Zamiast malin można użyć innych owoców.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: deser z budyniem i galaretką
Następny przepis: Deser z kiwi bananami i mascarpone