Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem

Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem

Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem to smakowite i eleganckie danie, które może podnieść na wyższy poziom Twoje domowe posiłki czy spotkania ze znajomymi. Te kuszące przekąski łączą w sobie chrupiące tosty, intensywny smak wędzonego łososia i aromatyczny posmak czosnku – mieszankę składników, która nie tylko uderza w kubki smakowe, ale także zaskakuje swoją oryginalnością. Tosty z łososiem wędzonym to idealna propozycja dla miłośników ryb i smakoszy poszukujących nowych kulinarnych doświadczeń. Niezwykłe połączenie smaków z pewnością zaskoczy Twoich gości i udowodni, że proste składniki mogą stworzyć wyjątkowe danie.

Składniki:

  • 20 plasterków chleba tostowego
  • 150 gram wędzonego łososia w plastrach
  • 100 gram żółtego sera
  • 2-3 łyżki sosu czosnkowego

Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem – jak zrobić?

  1. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 10 kromek chleba tostowego posmarować sosem czosnkowym, na to ułożyć po trochu wędzonego łososia a następnie posypać żółtym serem. Przykryć drugą kromką chleba tostowego. Zapiec w tosterze na rumiano przez ok. 3-5 minut. Podawać jeszcze ciepłe lub na zimno.

Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem – dodatkowe informacje

Składniki podane na 10 tostów. Można dodać trochę posiekanego koperku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czosnkowa zupa krem
Następny przepis: CZOSNKOWO-SEROWE KANAPKI – wykwintne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode