Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem
Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem to smakowite i eleganckie danie, które może podnieść na wyższy poziom Twoje domowe posiłki czy spotkania ze znajomymi. Te kuszące przekąski łączą w sobie chrupiące tosty, intensywny smak wędzonego łososia i aromatyczny posmak czosnku – mieszankę składników, która nie tylko uderza w kubki smakowe, ale także zaskakuje swoją oryginalnością. Tosty z łososiem wędzonym to idealna propozycja dla miłośników ryb i smakoszy poszukujących nowych kulinarnych doświadczeń. Niezwykłe połączenie smaków z pewnością zaskoczy Twoich gości i udowodni, że proste składniki mogą stworzyć wyjątkowe danie.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 20 plasterków chleba tostowego
- 150 gram wędzonego łososia w plastrach
- 100 gram żółtego sera
- 2-3 łyżki sosu czosnkowego
Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem – jak zrobić?
- Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 10 kromek chleba tostowego posmarować sosem czosnkowym, na to ułożyć po trochu wędzonego łososia a następnie posypać żółtym serem. Przykryć drugą kromką chleba tostowego. Zapiec w tosterze na rumiano przez ok. 3-5 minut. Podawać jeszcze ciepłe lub na zimno.
Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem – dodatkowe informacje
Składniki podane na 10 tostów. Można dodać trochę posiekanego koperku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Czosnkowa zupa krem
Następny przepis: CZOSNKOWO-SEROWE KANAPKI – wykwintne