Czosnkowa zupa krem

Czosnkowa zupa krem

Zupa krem czosnkowy to prawdziwy komfort dla zmysłów. Głęboki, aromatyczny smak czosnku przeplata się z kremową teksturą, tworząc ucztę dla podniebienia, która jest jednocześnie prosta w przygotowaniu, jak i wyrafinowana. Czosnkowa zupa krem jest idealna na chłodniejsze dni, jako rozgrzewające, zdrowe danie. Swym jedwabistym smakiem rozpieszcza zarówno dorosłych, jak i dzieci. Choć jest zaskakująco sycąca, nie wydaje się ciężka, a jej subtelny czosnkowy posmak prowokuje do pochłonięcia jeszcze jednej porcji. Znakomita propozycja na lunch lub kolację, która z pewnością przysporzy fanów wśród miłośników kremowych zup.

Składniki:

  • 2 duże główki czosnku
  • 250 g białej cebuli (4 małe sztuki)
  • 3 łyżeczki masła
  • 500 ml śmietanki 12%
  • 9 szklanek bulionu warzywnego
  • 2/3 szklanki suchego ryżu
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku

Czosnkowa zupa krem – jak zrobić?

Słowa kluczowe: zupa krem czosnkowy, zupa krem czosnkowa

Czosnkowa zupa krem – dodatkowe informacje

Krem czosnkowy najlepiej smakuje z grzankami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czosnkowa karkówka na zimno
Następny przepis: Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode