Czosnkowa zupa krem
Zupa krem czosnkowy to prawdziwy komfort dla zmysłów. Głęboki, aromatyczny smak czosnku przeplata się z kremową teksturą, tworząc ucztę dla podniebienia, która jest jednocześnie prosta w przygotowaniu, jak i wyrafinowana. Czosnkowa zupa krem jest idealna na chłodniejsze dni, jako rozgrzewające, zdrowe danie. Swym jedwabistym smakiem rozpieszcza zarówno dorosłych, jak i dzieci. Choć jest zaskakująco sycąca, nie wydaje się ciężka, a jej subtelny czosnkowy posmak prowokuje do pochłonięcia jeszcze jednej porcji. Znakomita propozycja na lunch lub kolację, która z pewnością przysporzy fanów wśród miłośników kremowych zup.
admin
Składniki:
- 2 duże główki czosnku
- 250 g białej cebuli (4 małe sztuki)
- 3 łyżeczki masła
- 500 ml śmietanki 12%
- 9 szklanek bulionu warzywnego
- 2/3 szklanki suchego ryżu
- 2 liście laurowe
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól do smaku
- pieprz cytrynowy do smaku
Czosnkowa zupa krem – jak zrobić?
Słowa kluczowe: zupa krem czosnkowy, zupa krem czosnkowa
Czosnkowa zupa krem – dodatkowe informacje
Krem czosnkowy najlepiej smakuje z grzankami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Czosnkowa karkówka na zimno
Następny przepis: Czosnkowe tosty z wędzonym łososiem