Czekoladowe muffiny z Nutellą

Czekoladowe muffiny z Nutellą

Czekoladowe muffiny z Nutellą to idealna propozycja dla wszystkich miłośników czekolady. Ta recepeta na słodki deser czy przekąskę z pewnością zachwyci, zwłaszcza jeśli jesteś fanem popularnej Nutelli. Te małe rozkosze to wyjątkowa kombinacja puszystego ciasta czekoladowego oraz serca z kremu orzechowego. Gwarantujemy, że każde ugryzienie to czyste niebo dla podniebienia. W końcu, kto mógłby się oprzeć takim pysznym muffinkom? Niezależnie od tego, czy szukasz przepisu na idealne śniadanie, przekąskę czy deser po obiedzie – czekoladowe muffiny z Nutellą doskonale spełnią swoje zadanie. Nawet najbardziej wymagający smakosze będą wniebowzięci.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • ½ – ¾ szkl. cukru
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego/ kefiru/ maślanki
  • 3 kopiaste łyżki kakao
  • szczypta soli
  • ½ szkl. oleju rzepakowego
  • 2 duże jajka
  • Dodatkowo:
  • 12 łyżeczek Nutelli

Czekoladowe muffiny z nutellą – jak zrobić?

  1. Suche składniki wymieszać ze sobą.
  2. Mokre również wymieszać za pomocą trzepaczki.
  3. Suche przesiać, a następnie wsypać do mokrych. Wymieszać do połączenia się składników.
  4. Ciasto wykładać do papilotek na babeczki do 1/3 wysokości.
  5. Do każdej papilotki z ciastem wyłożyć łyżeczkę Nutelli.
  6. Nutellę przykryć resztą ciasta.
  7. Muffinki piec w 180st.C około 20-25 minut.
  8. Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia na kratce. Smacznego!

Czekoladowe muffiny z Nutellą – dodatkowe informacje

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czekoladowe muffinki z gruszką
Następny przepis: Czekoladowe muffiny z bananowym nadzieniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode