Cynamonowe placki owsiane z bananem

Cynamonowe placki owsiane z bananem

Społeczność miłośników zdrowych, domowych wypieków stale rośnie, kreując niezwykle smaczne kulinarne eksperymenty. Jednym z nich są cynamonowe placki owsiane z bananem – doskonałe na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Ich pachnący, przytulny aromat sprawdzi się idealnie w chłodniejsze dni, a delikatny smak banana idealnie komponuje się z korzenną nutą cynamonu. Placki owsiane z bananem to również świetna propozycja dla osób, które chcą zachować zdrową dietę bez rezygnowania ze smacznych przekąsek. Uwaga, ten przepis może uzależnić i stać się jednym z Twoich ulubionych! Zapraszam do odkrycia sekretu placków owsianych z bananem.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 3 średnie dojrzałe banany (dałam 2 sztuki i 1 jabłko)
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (pominęłam)
  • cukier do smaku

Cynamonowe placki owsiane z bananem – jak zrobić?

  1. Płatki zalać mlekiem i odstawić na około 15 minut, aby namiękły. Banany rozgnieść widelcem, jajko roztrzepać. Obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie i usmażyć placuszki na tłuszczu. Osączyć na ręczniku papierowym.

Cynamonowe placki owsiane z bananem – dodatkowe informacje

Smażyłam wiele placuszków na owsiance ale bez owoców. Tym razem podobnie jak na blogu zdrowo i aktywnie, dodałam banany i jabłko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Cynamonowe naleśniki z prażonym jabłkiem
Następny przepis: Cynamonowe ślimaczki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode