Cynamonowe pancakes z bananami

Cynamonowe pancakes z bananami

Cynamonowe pancakes z bananami to propozycja na pyszne, słodkie śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Uwielbiamy je za delikatne, aksamitne ciasto o wyrazistym smaku cynamonu, komponujące się doskonale z karmelizowanymi bananami. Choć tworzenie tych pankajek wymaga odrobinę staranności, efekt zdecydowanie rekompensuje ten czas. Właśnie te pankajki z bananami to jeden z naszych ulubionych sposóbów na rozpoczęcie dnia – są sycące, ale nie ciężkie, a niezwykle zróżnicowany smak cynamonu sprawia, że są wyjątkowo pyszne. Każdy kęs to zaproszenie do małego, słodkiego świata, które przenosi nas w krainę radosnego lenistwa.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Tłuszcz do smażenia
  • 1 banan
  • Sos klonowy

Cynamonowe pancakes z bananami – jak zrobić?

  1. Banany rozgnieść w misce widelcem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Patelnię – jeśli potrzeba – posmarować tłuszczem. Za pomocą łyżki nakładać ciasto na środek patelni smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z bananami, polane sosem klonowym lub posypane cukrem pudrem.

Sposób przygotowania pankejków z bananami.

xxxx – dodatkowe informacje

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Cynamonowe muffinki ze śliwkami
Następny przepis: Cynamonowe placki owsiane z bananem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode