Cynamonowe pancakes z bananami
Cynamonowe pancakes z bananami to propozycja na pyszne, słodkie śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Uwielbiamy je za delikatne, aksamitne ciasto o wyrazistym smaku cynamonu, komponujące się doskonale z karmelizowanymi bananami. Choć tworzenie tych pankajek wymaga odrobinę staranności, efekt zdecydowanie rekompensuje ten czas. Właśnie te pankajki z bananami to jeden z naszych ulubionych sposóbów na rozpoczęcie dnia – są sycące, ale nie ciężkie, a niezwykle zróżnicowany smak cynamonu sprawia, że są wyjątkowo pyszne. Każdy kęs to zaproszenie do małego, słodkiego świata, które przenosi nas w krainę radosnego lenistwa.
admin
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 2 banany
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Tłuszcz do smażenia
- 1 banan
- Sos klonowy
Cynamonowe pancakes z bananami – jak zrobić?
- Banany rozgnieść w misce widelcem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Patelnię – jeśli potrzeba – posmarować tłuszczem. Za pomocą łyżki nakładać ciasto na środek patelni smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z bananami, polane sosem klonowym lub posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania pankejków z bananami.
xxxx – dodatkowe informacje
Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Cynamonowe muffinki ze śliwkami
Następny przepis: Cynamonowe placki owsiane z bananem