Ciasto sernikotoffi z malinami

Ciasto sernikotoffi z malinami

Odkryj wyjątkowy, słodki smak Ciasta Sernikotoffi z malinami. To propozycja dla wielbicieli połączenia wyrafinowanego smaku sernika i karmelowej nuty toffi. Obowiązkowy akcent w postaci malin dodaje deserowi świeżości i sprawia, że ciężko mu się oprzeć. Na szczególną uwagę zasługuje prezentacja ciasta, podane na białym talerzu, który dodatkowo podkreśla jego elegancką estetykę. Ponadto, cytrynowy akcent w serniku, nadaje mu wyrazistości i idealnie komponuje się z pozostałymi smakami. Ciasto Sernikotoffi z malinami to prawdziwa uczta zarówno dla podniebienia, jak i oka.

Składniki:

  • • CIASTO KAJMAKOWE
  • • 250g masy kajmakowej
  • • 200g miękkiego masła
  • • 3 jajka
  • • 100g mąki pszennej
  • • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • • MASA SEROWA:
  • • 400g sera na sernik (trzykrotnie mielonego)
  • • 150g cukru
  • • 1 jajko
  • • 1 łyżka mąki pszennej
  • • DODATKOWO:
  • • 200g malin

Ciasto sernikotoffi z malinami – jak zrobić?






Ciasto sernikotoffi z malinami – dodatkowe informacje

Przepis na podstawie książki White Plate – słodkie. Słowa kluczowe: sernik cytrynowy white plate.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Serek wędzony typu włoskiego z oliwkami papryką i czosnkiem
Następny przepis: Sernik brzoskwiniowy na zimno

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode