Ciasto sernikotoffi z malinami
Odkryj wyjątkowy, słodki smak Ciasta Sernikotoffi z malinami. To propozycja dla wielbicieli połączenia wyrafinowanego smaku sernika i karmelowej nuty toffi. Obowiązkowy akcent w postaci malin dodaje deserowi świeżości i sprawia, że ciężko mu się oprzeć. Na szczególną uwagę zasługuje prezentacja ciasta, podane na białym talerzu, który dodatkowo podkreśla jego elegancką estetykę. Ponadto, cytrynowy akcent w serniku, nadaje mu wyrazistości i idealnie komponuje się z pozostałymi smakami. Ciasto Sernikotoffi z malinami to prawdziwa uczta zarówno dla podniebienia, jak i oka.
admin
Składniki:
- • CIASTO KAJMAKOWE
- • 250g masy kajmakowej
- • 200g miękkiego masła
- • 3 jajka
- • 100g mąki pszennej
- • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- • MASA SEROWA:
- • 400g sera na sernik (trzykrotnie mielonego)
- • 150g cukru
- • 1 jajko
- • 1 łyżka mąki pszennej
- • DODATKOWO:
- • 200g malin
Ciasto sernikotoffi z malinami – jak zrobić?
Ciasto sernikotoffi z malinami – dodatkowe informacje
Przepis na podstawie książki White Plate – słodkie. Słowa kluczowe: sernik cytrynowy white plate.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Serek wędzony typu włoskiego z oliwkami papryką i czosnkiem
Następny przepis: Sernik brzoskwiniowy na zimno