Ciasto Kinder Country- bez pieczenia

Ciasto Kinder Country- bez pieczenia

Przygotuj się na słodką ucztę z naszym przepisem na Ciasto Kinder Country – bez pieczenia! Niezwykle łatwe do wykonania, to magiczne ciasto jest kwintesencją smaku, odtwarzając niesamowity smak, który jest w każdym słynnym batonie Kinder Country. Wychodząc od kultowej idei „torcik Joli”, do połączenia tajemniczych składników przepisu przypominających „ciasto z rabarbarem przepisy Joli”, ten deser to świeże spojrzenie na ciasta bez pieczenia w tortownicy. Bez potrzeby używania piekarnika, jest to idealny przepis na zimne ciasto na upalne dni. Zaskocz swoich gości niezwykłym deserem, który każde dziecko kojarzy z Kinder Country reklamą.

Składniki:

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników)
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Ciasto kinder country- bez pieczenia – jak zrobić?

  1. Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.
    Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
  2. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
  3. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać, ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów, wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Porady – Ciasto Kinder Country- bez pieczenia

Kangusów należy dodać tyle, aby masa była dość tęga. U mnie wyszło 3 szklanki. Śmietanę należy ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i nadal ubijać, aż masa stężeje. Dopiero potem pomalutku wlewać ostudzoną rozpuszczoną białą czekoladę, ciągle miksując. Dodać kangusy i wymieszać łyżką. Jeżeli po 2 godzinach ciasto ci się rozpływa, pozostaw je w lodówce na noc! Kangusy na pewno napęcznieją, a ciasto zrobi się tęgie. Do ubicia śmietanki można dodać śmietan fix.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Kilimandżaro'' według siostry Anastazji
Następny przepis: CIASTO KOKOSOWE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode