ciasto karaibskie z kaszą manną

ciasto karaibskie z kaszą manną

Odkryj smaki egzotyki bez wychodzenia z domu i skosztuj przepysznej alternatywy dla tradycyjnego ciasta – karaibskiego placka z kaszą manną. Ten wyjątkowy deser przywodzi na myśl słoneczne plaże i błękitne morze. Jest łatwy do przygotowania, a jego wyjątkowy smak zachwyci każdego miłośnika słodkości. Ciasto karaibskie z kaszą manną to wyśmienita kompozycja egzotycznych smaków, które zawładną twoimi zmysłami. Delikatna, wilgotna struktura ciasta doskonale łączy się z oryginalną nutą kaszy mannej. To danie doskonale sprawdzi się jako deser po obiedzie lub przekąska na słodko dla całej rodziny. Przygotujcie się na prawdziwą kulinarną podróż!

Składniki:

  • ciasto:
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki serka homo
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • słodzik
  • aromat rumowy 1/2
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • polewa (nutella):
  • 7 łyżek mleka w proszku
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych
  • aromat rumowy 1/2
  • mleko

Ciasto karaibskie z kaszą manną – jak zrobić?

  1. Zmieszaj kaszę, mleko, proszek, słodzik, aromat, wiórka, serek i żółtka.
  2. Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę, a następnie dodaj do masy i wymieszaj.
  3. Wylej masę na blaszkę (możesz użyć dwóch keksówek).
  4. Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
  5. W międzyczasie, połącz wszystkie składniki na polewę, stopniowo dodając mleko, aby masa nie była za rzadka.
  6. Po upieczeniu ciasto polej kokosową nutellą (uwaga, nutella w lodówce trochę stężeje).

Słowa kluczowe: placek karaibski

porady – dodatkowe informacje

wymiary keksówek: 26×12, 24×9


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Kantyczka
Następny przepis: Ciasto kawowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode