Ciastka potrójnie czekoladowe
Ciesz się kuszącymi, rozpływającymi się w ustach Ciastkami Potrójnie Czekoladowymi. To perfekcyjne połączenie ciemnej, mlecznej i białej czekolady, które stworzy eksplozję smaku docenią zarówno dzieci, jak i dorosłych. Każde ciastko jest bogato nasycone czekoladą, a ich chrupiąca zewnętrzna warstwa skrywa pod sobą mokre, lekko lepkawe wnętrze. Ciastka potrójnie czekoladowe to nie lada gratka dla każdego miłośnika słodyczy i czekolady – nadają się na idealny deser, przekąskę na popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi czy urozmaicenie dziecięcej imprezy. Przygotowanie ich samodzielnie daje dodatkową satysfakcję i gwarancję jakości.
admin
Składniki:
- 125 g masła
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 185 g mąki pszennej
- 35 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady białej
Ciastka potrójnie czekoladowe – jak zrobić?
- Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.
- Dodać jajko i nadal ucierać.
- Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
- Z ciasta formować małe kulki (brałam nadzienia wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
- Piec w 170 stopniach przez 10 minut.
Ciastka potrójnie czekoladowe – dodatkowe informacje
Podawać wystudzone.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciastka owsiane z czekoladą
Następny przepis: Ciastka Samo zdrowie z lnem mielonym