Ciastka potrójnie czekoladowe

Ciastka potrójnie czekoladowe

Ciesz się kuszącymi, rozpływającymi się w ustach Ciastkami Potrójnie Czekoladowymi. To perfekcyjne połączenie ciemnej, mlecznej i białej czekolady, które stworzy eksplozję smaku docenią zarówno dzieci, jak i dorosłych. Każde ciastko jest bogato nasycone czekoladą, a ich chrupiąca zewnętrzna warstwa skrywa pod sobą mokre, lekko lepkawe wnętrze. Ciastka potrójnie czekoladowe to nie lada gratka dla każdego miłośnika słodyczy i czekolady – nadają się na idealny deser, przekąskę na popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi czy urozmaicenie dziecięcej imprezy. Przygotowanie ich samodzielnie daje dodatkową satysfakcję i gwarancję jakości.

Składniki:

  • 125 g masła
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 185 g mąki pszennej
  • 35 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 g czekolady białej

Ciastka potrójnie czekoladowe – jak zrobić?

  1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.
  2. Dodać jajko i nadal ucierać.
  3. Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
  4. Z ciasta formować małe kulki (brałam nadzienia wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
  5. Piec w 170 stopniach przez 10 minut.

Ciastka potrójnie czekoladowe – dodatkowe informacje

Podawać wystudzone.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciastka owsiane z czekoladą
Następny przepis: Ciastka Samo zdrowie z lnem mielonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode