Ciastka francuskie z tostera
Zapraszamy do skosztowania ciastek francuskich z musem jabłkowym, które możemy łatwo przygotować w tosterze! To doskonały pomysł na szybką przekąskę czy atrakcyjny deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciastka francuskie z musem jabłkowym to połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym, lekko kwaskowatym nadzieniem. Sekretem ich smaku jest równowaga między słodkim ciastem a świeżym, owocowym smakiem jabłek. Te ciastka to małe, ale wyrafinowane smakowo cudo, które z pewnością oczaruje Wasze kubki smakowe i zachwyci Waszych bliskich.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 arkusz ciasta francuskiego o wadze 300 gramów
- Mus jabłkowy – użyłam swojego przetworu ze słoika, ale można też użyć świeżo prażonych jabłek z patelni
- Cukier puder
Ciastka francuskie z musem jabłkowym – jak zrobić?
- Arkusz ciasta francuskiego pokroić na osiem równych kwadratów. Kwadraty układać w tosterze, w każdy z czterech dołków włożyć mus jabłkowy, przykryć kolejnymi dwoma plastrami ciasta. Zapiekamy około 10 minut aż się przyrumienią. Ale czas pieczenia zależy od mocy urządzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
xxxx – dodatkowe informacje
Zamiast jabłek można użyć np. dżemu, kremu czekoladowego, aby przygotować ciastka francuskie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciastka francuskie z marmoladą
Następny przepis: Ciastka kokosanki