Ciastka francuskie z tostera

Ciastka francuskie z tostera

Zapraszamy do skosztowania ciastek francuskich z musem jabłkowym, które możemy łatwo przygotować w tosterze! To doskonały pomysł na szybką przekąskę czy atrakcyjny deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciastka francuskie z musem jabłkowym to połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym, lekko kwaskowatym nadzieniem. Sekretem ich smaku jest równowaga między słodkim ciastem a świeżym, owocowym smakiem jabłek. Te ciastka to małe, ale wyrafinowane smakowo cudo, które z pewnością oczaruje Wasze kubki smakowe i zachwyci Waszych bliskich.

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego o wadze 300 gramów
  • Mus jabłkowy – użyłam swojego przetworu ze słoika, ale można też użyć świeżo prażonych jabłek z patelni
  • Cukier puder

Ciastka francuskie z musem jabłkowym – jak zrobić?

  1. Arkusz ciasta francuskiego pokroić na osiem równych kwadratów. Kwadraty układać w tosterze, w każdy z czterech dołków włożyć mus jabłkowy, przykryć kolejnymi dwoma plastrami ciasta. Zapiekamy około 10 minut aż się przyrumienią. Ale czas pieczenia zależy od mocy urządzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

xxxx – dodatkowe informacje

Zamiast jabłek można użyć np. dżemu, kremu czekoladowego, aby przygotować ciastka francuskie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciastka francuskie z marmoladą
Następny przepis: Ciastka kokosanki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode